Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Čeští házenkáři i s Jíchou zahájili závěrečné soustředění před MS

Plzeň – Už za dva týdny vstoupí čeští házenkáři do bojů mistroství světa a pomalu vrcholí i příprava národního týmu. Češi v Plzni zahájili závěrečné týdenní soustředění, trenéři Jan Filip a Daniel Kubeš zde mají k dispozici šestnáct hráčů do pole a dva brankáře. Konečnou nominaci na mistrovství zúží o dva hráče po přípravných utkáních s Německem, které se odehrají 9. a 10. ledna ve Stuttgartu a Mannheimu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři zahájili závěrečnou fázi přípravy před MS

"Máme toho před sebou hodně. Hráči budou mít dopoledne atletické tréninky se specializovaným koučem a odpolední jednotka bude házenkářská. V ní se chceme zaměřit na taktiku, útočné kombinace a obrannou hru," řekl Filip.

V Plzni už budou mít trenéři k dispozici všechny opory v čele s kapitánem Filipem Jíchou, které dostaly na uplynulém vánočním turnaji v Polsku volno. "Budou tu s námi čtyři kluci navíc, tím se zvýší intenzita a kvalita tréninků. Slibujeme si od toho, že se posuneme v problematických věcech dál. Chceme se dobře připravit na Katar a uděláme pro to vše," uvedl Filip.

Zatím je otevřené, kteří dva hráči opustí tým před šampionátem. Šanci na konečnou nominaci mají všichni. "Nebudeme teď předbíhat, byly by to spekulace. Samozřejmě máme určitou představu, ale naše konečné rozhodnutí mohou ovlivnit zápasy s Německem i tohle soustředění. Hlavně doufáme, že ho neovlivní nějaké zranění," dodal Filip.

"Důležité bude, jak se hráči budou jevit v trénincích. Doteď jsme zkoušeli, což se týkalo i Vánočního poháru v Polsku. Dali jsme šanci všem hráčům a někteří z toho bohužel vypadli kvůli zranění," litoval absencí Tomáše Řezníčka, Jana Užka a Libora Hanische.

Jinak ale nikoho z hráčů stávajícího kádru netrápí vážnější zdravotní omezení. "Nemáme momentálně nikoho, koho by limitovalo zranění. Určitě někoho z kluků trápí nějaká maličkost, ale přesto věříme v to, že všichni zůstanou zdraví," uvedl Filip.

Češi pod vedením nových koučů, kteří se přidali k týmu v létě, vyhráli jen jediný z pěti zápasů. "Nemáme z těch výsledků příliš zamotanou hlavu. V zápasech na turnaji v Polsku se nám ukázaly určité věci, ať to byly problémy v útoku, nebo v obraně, na kterých tady teď budeme intenzivně pracovat," plánoval bývalý vynikající hráč odstranění herních nedostatků.

Češi do šampionátu vstoupí 16. ledna s favorizovanou Francií a přímý přenos duelu budete moci sledovat na ČT sport a našem webu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články