Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští házenkáři deklasovali Lotyšsko a postupují na ME

Praha - Čeští házenkáři porazili v předposledním zápase šesté kvalifikační skupiny v Praze Lotyšsko vysoko 41:29 a postupují na mistrovství Evropy 2010. Jistotu jim dala večerní výhra Francie nad Portugalskem 23:36. Oproti plzeňskému souboji s Portugalskem z minulé středy poslal kouč Martin Lipták do zápasu tři nové tváře - Hrstku, Požárka a Čípa, kteří nahradili ve Sparta Areně na Podvinném Mlýně trojici Mráz, Sklenák a Říha. V brance tentokrát před Petrem Štochlem dostal přednost Galia.

Po technické chybě a Jíchově neproměněném sedmimetrovém hodu se ujal soupeř vedení po brance Jurdžse, ale bylo to naposledy. Jícha dvěma góly rychle stav otočil a potom již na palubovce dominoval tým kouče Liptáka. Hosté sice částečně stačili domácím v ofenzivě, když je střelecky držel Jurdžs, ale v defenzivě byli úplně bezradní. 

Lotyši nedokázali čelit kombinační hře českých hráčů, neubránili střelbu spojek ze střední vzdálenosti ani rychlé protiútoky, při nichž prim hráli Filip a Mičkal. Skóre rychle narůstalo a do poločasu zvýšili domácí svůj náskok na osm branek.


I v úvodu druhého poločasu čeští hráči zvyšovali náskok, ale mezi 40. až 45 minutou ani jednou neskórovali a soupeř snížil na pět branek. To však Lipták poslal na hřiště i další hráče z lavičky. Po návratu k základní sestavě se opět český brankostroj rozjel. 

O výhře Čechů nebylo ani chvíli pochyb, otázkou byl jen rozdíl ve skóre. V závěru se rozstřílel Zdráhala, tři branky v rychlém sledu přidali Hrstka a Juříček, takže nakonec bylo vyslyšeno přání publika a domácí házenkáři nastříleli v současné době málo vídaných 41 branek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články