Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čeští házenkáři chtějí v Belgii zlepšený výkon a druhou výhru

Kortrijk (Belgie) - České házenkáře čeká druhý zápas první fáze kvalifikace mistrovství světa v roce 2017. Po vítězství 34:32 nad Belgií odehrají v Kortrijku odvetu a věří, že proti papírovému outsiderovi podají lepší výkon než doma, kde až do závěru museli nečekaně bojovat o výhru. Zbylým týmem v tříčlenné skupině je Turecko, s nímž se český celek dvakrát utká v lednu. Do červnového play-off o účast na šampionátu ve Francii postoupí jen vítěz.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáře čeká odveta proti Belgii

Češi na úvod skupiny proti Belgii potvrdili roli vysokého favorita, ale na dva body se nečekaně nadřeli. Rychle sice vedli o šest gólů, ale soupeř se nevzdal a druhý poločas dokonce překvapivě vyhrál. "Je to varování. Je dobře, že jsme takový políček dostali. Vím, že každý si to v hlavě srovná, že v Belgii musíme udělat ještě víc, než jsme udělali v Praze. A myslím, že vyhrajeme," řekla střední spojka Roman Bečvář.

"Věděli jsme, že Belgičani nejsou nazdárci. To, že přešli přes Řeky, o něčem svědčí. Je to tým, který jde nahoru. Budou hrát doma, takže je to může výkonnostně posunout ještě výš. Na druhou stranu víme, že jsme schopni zahrát lépe. Prostě musíme podat lepší výkon, abychom byli úspěšní," doplnil jeden z dvojice českých trenérů Jan Filip.

Filip Jícha v utkání s Belgií
zdroj: chf.cz autor: Ladislav Adámek

"Musíme se na Belgičany o něco lépe připravit. Už máme čerstvou zkušenost. Může to být těžší, že hrajeme venku, ale možná i o něco lepší, že víme, jak jsou dobří, že mají systém a ví, co dělají, a že je třeba brát je opravdu vážně. Pokud se vyvarujeme chyb, myslím, že bychom měli vyhrát," uvedl brankář Petr Štochl.

Reprezentanti potřebují hlavně zpevnit obranu, během divoké středeční první půle totiž inkasovali 18 branek. "Překvapilo nás, že měli takovou úspěšnost střelby ze spojky, s tím jsme nepočítali a měli jsme s tím problém celý zápas. Musíme se z toho poučit a příště pracovat lépe, aby ty střelecké pozice pro ně nebyly tak jednoduché," podotkl druhý z trenérů Daniel Kubeš.

Do sestavy pro zápas se vrátí jedna z opor Ondřej Zdráhala. Střední spojka německého Hammu-Westfalenu kvůli viróze vynechala středeční duel, zítra už ale bude k dispozici. "Byla to nějaká viróza. Zničehonic jsem dostal v noci horečku, ráno jsem ji měl taky. Pak se to po  prášcích zlepšilo, horečky byly pryč, ale ve středu jsem byl tak slabý po tom dni, že jsem nemohl hrát," řekl Zdráhala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články