Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Čeští házenkáři budou ladit formu na Rusko

Plzeň - České házenkáře čeká od čtvrtka do soboty přípravný turnaj Goldgas Cup v Rakousku. Svěřenci slovenského trenéra Martina Liptáka se postupně utkají s domácím výběrem, Slovinskem a Řeckem a budou především ladit formu na červnový kvalifikační dvojzápas o postup na mistrovství Evropy proti Rusku.

Čeští házenkáři se scházejí poprvé od nevydařeného vystoupení na lednovém evropském šampionátu, kde přes velké očekávání vypadli už v základní skupině. "Přestože Euro nedopadlo podle našich představ, tak stoprocentně věřím v sílu týmu. Goldgas Cup je pro nás důležitým článkem v přípravě na kvalifikaci s Ruskem," řekl Lipták.

Oproti evropskému šampionátu chybí v nominaci hned pět hráčů. Veterán Jan Filip ukončil reprezentační kariéru, v Rakousku nebudou z různých důvodů startovat ani Jiří Vítek, Jiří Hynek, Alois Mráz a David Juříček. Český kouč tak bude zkoušet další možné varianty.

Program turnaje: Čtvrtek 5. dubna: 18:00 Slovinsko - Řecko, 20:15 Rakousko - Česko.      Pátek 6. dubna: 18:00 Česko - Slovinsko, 20:15 Rakousko - Řecko.      Sobota 7. dubna:  13:00 Česko - Řecko, 16:00 Rakousko - Slovinsko.

Hodně očekává především od duelu se Slovinskem. "Zápas se Slovinci nám může dát nejvíce. Nejde o jejich kvalitu, kterou prokázali i na mistrovství v Srbsku, ale především o herní styl. Ten mají včetně obranného systému hodně podobný Rusům a tohle utkání nám může v přípravě na červnové měření sil hodně pomoci," řekl Lipták. "Na zápas s domácím týmem se vzhledem ke svému působení v Bregenzu moc těším, Řeky pak dobře známe z poslední kvalifikace o evropský šampionát," dodal kouč.

Reprezentanti dnes absolvují dva tréninky v Plzni a ve středu ráno zamíří do dějiště turnaje. Hraje se systémem každý s každým, čtvrteční a páteční zápasy jsou na programu v Innsbrucku, sobotní program v nedalekém Kufsteinu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články