Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Českým házenkářům se v přípravě nedaří, prohráli s Běloruskem

Lublin (Polsko) – Čeští házenkáři prohráli i druhý zápas na přípravném turnaji v Polsku. Po páteční porážce s Ruskem podlehli v Lublinu také Bělorusku 23:31. V neděli zakončí svěřenci Vladimíra Habera turnaj utkáním s domácím Polskem.

Brankář Petr Štochl
zdroj: AP autor: Jens Dresling

Češi, kteří na turnaji postrádají kvůli zdravotním problémům opory kapitána Jíchu, Horáka či Sobola, stejně jako proti Rusům od začátku ztráceli. Už během prvního poločasu nabrali sedmigólové manko. Po změně stran se dokázali přiblížit na rozdíl pěti tref, jenže v závěru se Bělorusové znovu rozstříleli a nakonec zvýšili až na osmibrankový rozdíl.

Už během prvního poločasu nabrali sedmigólové manko a výkonem nepotěšili trenéry. "Podali jsme velmi špatný výkon a hlavně první půli jsme totálně projeli naší neagresivitou, jakoby profesorským výkonem. Jako bychom si mysleli, že se soupeř porazí sám. První půle odhalila veškeré naše nedostatky a určila vývoj hry," řekl druhý z trenérů Jaroslav Hudeček.

Po změně stran se jeho svěřenci dokázali přiblížit na rozdíl čtyř tref, jenže v závěru se Bělorusové znovu rozstříleli a nakonec zvýšili až na osmibrankový rozdíl. "Druhá půle byla z naší strany trochu lepší. Dokázali jsme snížit, jenže přišly technické chyby a neproměněné šance. Nemůže nás omlouvat, že jsme neměli optimální sestavu. Museli jsme improvizovat, ale nebyl to výkon, jaký na úrovni reprezentace požadujeme," dodal Hudeček.

Turnaj v Polsku je pro český celek přípravou na červnové play-off o postup na mistrovství světa se Srbskem.

ČR – Bělorusko 23:31 (9:16)

Sestava ČR: Mrkva, Štochl  Jurka, Motl, Hrstka, Vinkelhöfer, Konšel, Bečvář, Stržínek, Stehlík, Kubeš, Šindelář, Hanisch, Petrovský, Linhart

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články