Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Českým házenkářům se postaví Švédsko

Niš (Srbsko)- Čeští házenkáři vstoupili do závěrečného turnaje mistrovství Evropy výhrou nad favorizovaným týmem Německa. Přiblížili se tak postupu ze základní skupiny a sen o kvalifikaci na olympijské hry dál žije. V dalším zápase je čeká Švédsko, čtvrtý tým z posledního mistrovství světa. Přímý přenos zápasu Česko – Švédsko sledujte od 20:05 na ČT4.

Český tým potěšil fanoušky kompaktním výkonem proti silnému týmu Německa, který zdolal 24:27. Ze čtyřčlenné základní skupiny postupují tři týmy. Do další fáze si s sebou přenášejí body ze zápasů proti zbylým dvěma postupujícím týmům ze skupiny. Jelikož se dá předpokládat, že německý tým by měl jít dále, výhra nad naším západním sousedem by mohla být hodně cenná.

Ale ještě zdaleka není vyhráno. Největší favorit skupiny Švédsko jen remizoval s očekávaným outsiderem z Makedonie 26:26. Hra o postup v "české" skupině tak může být ještě hodně zamotaná. Nevyzpytatelný je především makedonský tým, který hraje prakticky v domácím prostředí a dopředu ho bude hnát bouřící vyprodaná hala. V kvalifikaci přitom Makedonci na domácí půdě neztratili ani jedno utkání.

V dnešním večerním zápase narazí český tým na Švédsko, příslušníka užší světové špičky. Seveřané přesto, že na turnaji postrádají některé hráče, mají nesporně obrovskou kvalitu. České házenkáře tak zřejmě čeká náročnější utkání než proti nepříliš dobře hrajícímu Německu. Češi budou už tradičně spoléhat především na Filipa Jíchu, jednoho z nejlepších světových házenkářů, týmovou soudržnost a zodpovědný výkon v obraně.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Jiřího Kalemby
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články