Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Češky stíhací jízdu nedotáhly a první přípravný duel v Polsku prohrály

V průběhu úvodní půle prohrávaly už o šest branek. Rozdíl pak snížily na jediný gól, ale blíž už se české házenkářky v prvním ze dvou přípravných zápasů před dubnovým play-off kvalifikace o mistrovství světa v Polsku nedostaly. Domácím svěřenkyně Jana Bašného ve Walbrzychu podlehly 21:24. Odveta se odehraje v pátek.

Utkání Polsko - Česko
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Pawel Andrachiewicz

Českému celku chybí v Polsku některé opory, jimž dal Bašný tentokrát volno. Další hráčky včetně prvních dvou brankářek Satrapové s Kudláčkovou scházejí ze zdravotních důvodů. Šanci dostaly i mladé naděje a čtveřice Kubálková, Kašpárková, Přikrylová a gólmanka Vašulková si odbyla premiéru za reprezentační "áčko".

Český tým nezačal nejlépe a od úvodu ztrácel. V deváté minutě Polky odskočily do vedení 5:1 a ve 24. minutě měly po proměněném brejku už náskok 13:7. Hostující celek před pauzou zabral a po sérii čtyř branek snížil na rozdíl dvou gólů.

Po změně stran se Češky opakovaně dotáhly na dostřel, ale srovnat se jim ani jednou nepodařilo. Polky po oddechovém čase v 57. minutě získaly už pětibrankové vedení, které soupeř v samém závěru jen zkorigoval. Hostujícímu týmu nestačilo ani sedm gólů nejlepší střelkyně utkání Markéty Jeřábkové.

"S výsledkem ani výkonem nemůžu být spokojen. Nedařilo se nám v obraně, byli jsme málo agresivní, málo aktivní, komunikace byla špatná. Ve druhém poločase jsme kupili chybu na chybu, co se týká rychlých útoků, ztrát míčů, nevynucených ztrát," uvedl Bašný.

"Soupeř byl k poražení, nehrál nikterak oslnivou házenou. Kromě Karoliny Kudlaczové-Glocové, která všechny důležité akce vyřešila v útoku gólově, nebyly Polky tak dobré, abychom s nimi museli prohrát. Myslím, že při zlepšeném výkonu budeme mít zítra šanci uhrát lepší výsledek," dodal Bašný.

Český celek odehrál první utkání od 7. prosince a mistrovství Evropy. Duely s Polskem jsou pro Bašného svěřenkyně jedinou zápasovou přípravou před dubnovým play-off světové kvalifikace. Reprezentantky poznají soupeře v pondělí, při losu ve Vídni budou stejně jako Polky mezi 10 nasazenými týmy.

Polsko - ČR 24:21 (14:12)

Sestava a branky ČR: Řezáčová, Vašulková, Mučková - A. Franková 1, J. Franková, Hurychová 1, Jeřábková 7, Kašpárková, Konečná 1, Kordovská 1, Kovařová, Kubálková, Malá 5, Marčíková 1, Mikulášková, Polášková 1, Přikrylová 1, Tichá 2.

Nejvíce branek Polska: Kudaaczová-Glocová 6, Gegaová 4. Rozhodčí: Fabryczny, Rawicki (oba Pol.). Sedmimetrové hody: 7/5 - 3/1. Vyloučení: 2:3. Bez diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články