Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky smetly Austrálii a postoupily do osmifinále MS

Novi Sad (Srbsko) - České házenkářky rozdrtily na mistrovství světa v Srbsku outsidera skupiny D Austrálii 34:10 a zahrají si v osmifinále. Nejlepší střelkyní vítězek byla s osmi trefami Martina Crhová. Závěrečný zápas ve skupině, který rozhodne o dvojicích pro vyřazovací boje, sehrají Češky v pátek s Rumunskem.

Trenér Jan Bašný nenasadil proti nejslabšímu týmu skupiny nejlepší sestavu, ale i bez Luzumové nebo Knedlíkové mělo utkání jednoznačný vývoj. Do branky se poprvé na turnaji postavila Satrapová a za kompaktní obranou si až do desáté minuty mohla užívat čistého konta.

Češky se v úvodní desetiminutovce uklidnily pěti góly a za stavu 5:0 bylo zjevné, že k žádnému překvapení nedojde. Pro Australanky, které nechaly pouze na lavičce svou klíčovou hráčku a třetí nejlepší střelkyni turnaje Potockou, byl mnohdy neřešitelný úkol přejít přes českou obranu. Soupeř je nutil ke ztrátám míčů a góly lehce střílel z trháků i postupného útoku. V koncovce se vedlo Crhové.

Díky tomu mohl český výběr dále spořit síly největších opor na poslední duel skupiny s Rumunskem, který rozhodne o jejich výchozí pozici pro vyřazovací fázi.

"Jsem ráda, že jsem si mohla odpočinout. Pořád léčím nějaké neduhy, ale doufám, že zítra to bude zase o něco lepší a budu moct zase zasáhnout do hry," uvedla Petra Vítková. "Mohly jsme načerpat síly, předchozí zápasy byly hodně náročné," přidaly Knedlíková s Luzumovou. Obraz hry i přesto zůstal neměnný.

Kouč Jan Bašný: "Australanky nebyly soupeř, s nímž bychom mohli prohrát, ale bylo třeba odehrát utkání po celých šedesát minut koncentrovaně, což může být s takovým soupeřem problém."

Češky si na hřišti dělaly takřka co chtěly, zatímco protivník se utápěl v technických chybách. Brankářka Satrapová v závěru podtrhla spolehlivý výkon několika výbornými zákroky, a proto do závěrečných vteřin mohla živit naději na kuriózní počin - jednociferný počet obdržených gólů. O ten ji pár sekund před koncem připravila Brunsbergová.

Česká republika - Austrálie 34:10 (15:4) Sestava a branky ČR: Satrapová - Keclíková, Chrenková 3/1, Poznarová 2, Salčáková 2, Růčková 3, Kutlvašrová 5/1, Černá 3, Hrbková 5, Luzumová 1, Štěrbová 1, Crhová 8, Selucká 1. Nejvíce branek Austrálie: Boydová 3, Smiljanicová a Van Busselová po 2. Rozhodčí: Birch, Stenrand (oba Dán.). Vyloučení: 0:1. Sedmimetrové hody: 3/2 - 1/0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články