Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Češky se pokusí odolat adeptkám na titul

Bělehrad - České házenkářky po úterním vítězstvím v zahajovacím duelu s Ukrajinou čeká na evropském šampionátu v Srbsku druhý zápas skupiny A. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného změří síly s olympijskými vítězkami a historicky nejlepším týmem kontinentálního mistrovství Norkami a cokoliv jiného než triumf favorizovaných Seveřanek by byl obrovskou senzací. Přímý přenos bez komentáře startuje ve 20:10 na našem webu.

České házenkářky
zdroj: Getty Images

Český celek bude s napětím sledovat také druhý duel skupiny mezi Srbskem a Ukrajinou. Pokud domácí výběr zvítězí, Bašného tým se výrazně přiblíží vytouženému postupu do další fáze, kam projdou z každé skupiny tři nejlepší. Ukrajinky by v případě druhé porážky totiž musely na závěr porazit norské suverénky.

"Výhrou nad Ukrajinou jsme udělali první krok na cestě k vytouženému cíli, kterým je postup. Teď bychom potřebovali, aby Srbky porazily Ukrajinu," prohlásil Bašný, jehož tým startuje na vrcholné akci poprvé po osmi letech. A už po prvním zápase skupiny má blízko k tomu, aby vylepšil předposlední, patnácté místo z ME 2004 v Maďarsku.

Český celek by si s předstihem zajistil postup i za předpokladu, že by dokázal bodovat proti Norkám. Olympijské vítězky z Londýna jsou obrovskými favoritkami, Bašný se ale předem rozhodně nevzdává. "Je jasné, že Norsko nemůžeme porážet pokaždé. Přesto si myslím, že do zápasu určitě nepůjdeme s tím, že prohrajeme. Půjdeme do něj jako do každého jiného s cílem hrát na výhru," uvedl Bašný.

Český tým stále nemůže počítat se zraněnou Hanou Kutlvašrovou, místo ní na soupisku dopsal Dominiku Seluckou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články