Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češky remizovaly s Tuniskem a skončily druhé

Cheb - České házenkářky remizovaly ve svém závěrečném vystoupení na turnaji O štít města Chebu s Tuniskem 22:22 a díky lepšímu skóre než soupeř obsadily konečné druhé místo s bilancí jedné výhry, jedné porážky a jednoho nerozhodného výsledku. Svěřenkyně Jana Bašného předvedly proti africkému outsiderovi rozpačitý výkon a remízu zachránily až dvěma góly v samém závěru.

Radost českých házenkářek
zdroj: Getty Images

Češkám se od začátku nedařilo plnit roli favoritek. Do 13. minuty se sice držely v jednobrankovém vedení, poté ale převzaly otěže zápasu Tunisanky. Odskočily do dvougólového trháku, který ještě Češky dokázaly po přestávce zachytit. Druhá půle ale domácímu týmu dlouho vůbec nevycházela. Naposledy Češky vedly ve 39. minutě 15:14, od té chvíle už jen dotahovaly. Tunisanky sérií tři branek otočily stav a pak si udržovaly náskok.

Češkám bylo málo platné, že je skvělými zákroky držela Satrapová. V útoku chyběla domácímu celku myšlenka, zahazoval i ty největší šance a rozezlený kouč Bašný si v polovině druhého dějství vzal oddechový čas. "Přestaňte zkoušet parádičky a hrajte, co se má hrát," zlobil se.

Jeho svěřenkyně si vzaly rady k srdci až v samém závěru. Vedení tuniského týmu dokázaly v posledních dvou minutách smazat a poté, co rozhodčí poslal soupeře do oslabení, mohly strhnout výhru na svou stranu. Chrenková ale v dobré pozici jen potvrdila české tápání v ofenzivě.

"U obou týmů byla vidět únava. Co se týče kvality, tak v útočné fázi tuniský tým nebyl až tak dobrý. O tom svědčí i výsledek 22:22. Na 22 branek jsme měli vyhrát, zvlášť když hrajeme doma," řekl Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Tunisko

S Islandem v květnu

Pro Češky byl turnaj v Chebu první akcí od prosincového evropského šampionátu v Srbsku. Tým ladí formu směrem k červnovému play-off o postup na mistrovství světa proti Islandu.

Podle Bašného turnaj splnil jeho očekávání. "Chtěli jsme dát šanci hráčkám, které na mistrovství dostaly méně příležitostí, a zapojit další, které dosud do reprezentace téměř nezasáhly. Myslím, že si všechny zahrály hodně a všechno si ještě vyhodnotíme. Proti soupeřům, kteří odpovídali naší kvalitě, nebyl náš výkon ani vyloženě dobrý, ale ani úplně špatný," uvedl Bašný.

Další přípravu už bude směřovat konkrétně k play-off s Islandem. "Od 18. května nás čeká týden, který budeme věnovat z půlky kondiční přípravě a z půlky herním věcem. Potom pár dnů volna a pak už nás čeká play-off," dodal.

ČR - Tunisko 22:22 (11:11) Sestava a branky ČR: Satrapová, Müllnerová - Borovská, Keclíková, Salčáková, Chrenková 5/2, Růčková, Kutlvašrová 3, Černá, Hrbková 2, Luzumová 6, Crhová 3, Selucká, Kubáčková 2, Vysloužilová, Matoušková 1. Nejvíce branek Tuniska: Túmiová 6/2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články