Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Češky opět sahaly po senzaci. Norkám ale nakonec podlehly o gól

Zlín – Podruhé v krátké době uteklo českým házenkářkám vítězství nad úřadujícími olympijskými vítězkami a světovými šampionkami mezi prsty. V prvním ze dvou přípravných duelů na Moravě nad Norkami stejně jako na prosincovém evropském šampionátu dlouho vedly a o výhru přišly až v závěru. Rozhodující gól dal favorit v poslední minutě. V pátek oba celky změří síly v odvetě v Olomouci.

Ilustrační foto
zdroj: Isifa

První přípravný duel sezony 2013/14 kopíroval vzájemné střetnutí obou celků na loňském mistrovství Evropy. Tehdy Češky až do 52. minuty senzačně vedly a i tentokráte sahaly po cenném výsledku ještě déle. "Určitě nejsem spokojen, protože ten zápas jsme měli vyhrát. Na konci zápasu se zase ukázalo, že ta zkušenost je u Norek. Ale naše zkušenosti z odehraných zápasů už by se měly pomalu začít projevovat a těsné zápasy bychom měli vyhrávat i my," řekl po zlínském utkání český trenér Jan Bašný.

I bez několika opor hrály se suverénkami posledních let zcela otevřenou a vyrovnanou partii, dobře bránily a nápaditě kombinovaly. Skóre se od začátku přelévalo na obě strany, Češky ale byly častěji ve vedení. Ani jeden z týmů se během zápasu nedostal do vyššího než dvougólového náskoku.

Domácímu týmu se dařily přesilovky, a když necelých dvanáct minut před koncem upravila Kutlvašrová na 19:17, zdálo se, že by Češky na druhý pokus mohly získat skalp olympijských vítězek.

Jenže islandský kouč v norských barvách Thorir Hergeirsson přibrzdil nápor domácího celku oddechovým časem, jeho svěřenkyně okamžitě vyrovnaly a v závěru ukázaly více zkušeností. Necelou minutu před koncem Seveřanky rozhodly utkání nechytatelnou ranou do šibenice.

ČR - Norsko 23:24 (11:10)

Sestava ČR: Satrapová, Roháčková - Knedlíková, Borovská, Keclíková, Chrenková, Salčáková, Růčková, Kutlvašrová, Vítková, Hrbková, Štěrbová, Crhová, Adámková, Matkoušková, Janoušková.

Sedmimetrové hody: 8/5 - 4/4. Vyloučení: 1:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články