Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češky nestačily v Chebu ani na Norky, těsný závěr k remíze nedotáhly

Po úvodní porážce se Švýcarskem 25:29 nezvládly ani další zápas. České házenkářky prohrály druhý duel na turnaji O štít města Chebu, který je generálkou před světovým šampionátem ve Španělsku, s Norkami těsně 25:26. V závěrečném zápase narazí na reprezentantky Islandu, přímý přenos sledujte na webu ctsport.cz v sobotu od 13:55.

Markéta Hurychová v šanci
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Český tým proti širšímu kádru Norek, v jejichž barvách nastoupilo několik hráček z týmu vítěze Ligy mistryň Vipersu Kristiansand, podal zlepšený výkon.

Bašného svěřenkyně nevstoupily do utkání špatně a ve 13. minutě poslala Zachová domácí celek do vedení 7:5. Norky ale rychle srovnaly a těsně před pauzou odskočily do tříbrankového náskoku. Český celek před odchodem do kabin snížil na 11:13.

Brzy po změně stran si severský favorit vypracoval už čtyřbrankové vedení, ale Češky se nevzdaly a v 52. minutě Zachová ze sedmičky srovnala na 21:21. Za chvíli dokonce poslala Stříšková domácí celek do vedení, ale Norky zareagovaly šňůrou tří gólů, která definitivně rozhodla.

Po sobotním zápase s Islandem trenér Bašný v pondělí určí nominaci na světový šampionát. Do něj Češky vstoupí příští čtvrtek utkáním s Německem, dalšími soupeřkami v základní skupině budou Maďarsko a Slovensko.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

ČR - Norsko "B" 25:26 (11:13), Island - Švýcarsko 30:22 (19:14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články