Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Češky mají trumf ve videokouči. Španělky jsou pod tlakem, hlásí jejich krajan Carracedo

Eliminační zápas proti své zemi? Nic příjemného, ovšem s tímto faktem se musí vypořádat videokouč českých házenkářek Félix García Carracedo. Na Euru v dánskem Herningu ho dnes od 18:15 čeká zápas, v němž bude sedět na protější střídačce než té z rodné země. Naopak může být pro tým Jana Bašného vítaným rádcem a Carracedo věří, že Češky mají šanci proti vicemistryním světa uspět.

Videotechnik reprezentace házenkářek Félix García Carracedo s trenérem Janem Bašným
zdroj: Český svaz házené

"Utkání je speciální pro mě i pro nás. Je to rozhodující zápas pro tým. Jsem natěšený, ale ne tak úplně proto, že hraju proti své zemi," popisuje Carracedo své pocity. Jde o duel kdo s koho. Vítěz postoupí ze třetího místa skupiny B do další fáze turnaje.

Ve volném dnu připravoval videorozbor pro hráčky. Sám ví, že může být "zbraní" pro český celek. "Uvidíme. Je pravda, že možná můžeme trochu líp odhadnout jejich hru. Například začátky akcí, když něco uslyším. Nejsou tu diváci, takže slyšíme v hale úplně všechno. Ale házená je tak rychlý sport, že je těžké stihnout v takový moment předat například pokyny obraně," prohlašuje usměvavý Španěl.

"Vypíchne, co je nejdůležitější proti Španělkám. Nemusíme to hledat, protože on to ví. Když jsou zápasy obden, je důležitá rychlost a přesnost informací. Nesmí jich být zase moc, ale musí být správné. Félix zná španělskou mentalitu, jak asi budou reagovat a s čím přijdou. Doufám, že to pro nás bude hrozně důležité. Hráčky to taky tak cítí a berou ho jako výhodu," přidává svůj pohled hlavní trenér Jan Bašný.

Sestřih utkání Česko - Rusko:

Bašný si Carraceda přivedl na vlastní žádost. Znají se totiž ještě z působení ve francouzském Nantes. "Fungovalo to, dobře jsme si rozuměli. Když mi Jan zavolal minulý rok s tím, že mi nabízí tuto spolupráci, měl jsem velkou radost. Pracovat pro národní tým je pro mě skvělé. Mám tuto práci moc rád," povídá bývalý kouč klubu Alcobendas.

Díky trénování v celku nejvyšší španělské soutěže zná osobně čtyři hráčky protivníka. "Na hotelu jsme tady všichni v kontaktu. Není to moc velké povídání. Spíš takové: Čau, jak se máte. Dávám si pouze kafe s jejich asistentem trenéra, což je můj blízký kamarád, jen si trochu občas pokecáme," říká Carracedo. 

Sestřih utkání Španělsko - Švédsko:

Z tábora svých krajanů cítí lehkou nervozitu. Španělky prohrály s Ruskami (22:31), se Švédkami sice remizovaly 23:23, ovšem pokud dnes neuspějí, překvapivě pojedou brzy domů. "Loni byly druhé na mistrovství světa, ale jejich výkony jsou v takových vlnách. Teď musí projít do hlavní fáze a jsou pod tlakem, tohle bude jako finále. Pro ně těžké na psychiku," myslí si Carracedo.

"Věřím, že vyhrajeme. Opravdu máme šanci, hrajeme tady dobře. První zápas jsme prohráli kvůli jedné dvěma drobnostem. Proti Ruskám to bylo dobré. Můžeme projít do hlavní fáze,  šance je velká," dodává devětatřicetiletý Španěl. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články