Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České házenkářky zvítězily nad Tureckem

Brno – České házenkářky porazily v Brně Turecko 25:21. Tým Jiřího Tkadlece oslabený o několik opor se tak začal připravovat na kvalifikaci mistrovství Evropy 2010, která začne na podzim. S Tureckem se v dalším přípravném utkání střetnou ještě v pondělí, i tento zápas proběhne v Brně. V kvalifikaci na kontinentální šampionát se proti českým házenkářkám postaví Švédsko, Maďarsko a Ázerbájdžán. 

České házenkářky
zdroj: www2.chf.cz

Českému týmu v utkání proti Turecku chyběly především brankářky Raníková a Selicharová, které nemohly přijet kvůli studijním povinnostem. Nenastoupila také například Knedlíková. Možná i proto byl zápas v úvodu vyrovnaný, v osmé minutě papírově slabší Turecko dokonce vedlo 4:3, ale záhy se domácím podařilo hru srovnat a soupeřky do vedení již nepustily. České hráčky táhla především nejlepší domácí házenkářka z let 2007 a 2008 Kysučanová, jež z osmi branek, které tým vstřelil do 13. minuty, dala pět.

České obraně se dařilo bránit nejlepší tureckou házenkářku Özelovou a v brance zastoupila chybějící jedničku Raníkovou mladá Doláková, jež předvedla řadu skvělých zákroků. Ještě v prvním poločase se ale zranila Kysučanová a hru českého celku to na několik minut poznamenalo. Roli lídra ale převzala Hrbková, jež dokázala skórovat z křídla, rychlých protiútoků i po seběhnutí z místa spojky. Se sedmi góly byla nakonec nejlepší domácí střelkyní.

Nejlepší hráčkou soupeře byla v prvním poločase Iskenderogluová, ale po přestávce si ji domácí obrana více hlídala. Branky na jejím kontě přestaly přibývat a Češky zvýšily vedení až na sedm gólů. Bylo to i zásluhou na pivotu hrající Simerské, která ze tří pokusů zaznamenala tři branky. Kouč Tkadlec pak výrazně prostřídal sestavu a soupeř následně dokázal porážku zmírnit, na otočení zápasu ale sílu neměl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články