Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

České házenkářky zůstávají na MS stále bez bodu, prohrály i s Německem

Novi Sad (Srbsko) – Druhý duel na turnaji se silným soupeřem a druhá prohra. České házenkářky nezvládly na mistrovství světa v Srbsku ani zápas, když se jim opět nedařilo zejména v obraně, a po prohře 32:37 s Německem zůstávají bez bodu. Na vítězství Němek se hlavní měrou podílela Susann Müllerová, která vstřelila jedenáct gólů.

Utkání Česko - Německo
zdroj: ČTK autor: Alex Wipf

Začátek utkání s Německem zvládly české hráčky na jedničku. Na uzdě dokázaly udržet obávané německé spojky a po dvou gólech Keclíkové, která v sedmé minutě musela zaskočit za zraněnou Luzumovou, vedly dokonce 4:2.

Ve vysokém nasazení ale stěží mohly vydržet celé utkání. Tlak německé ofenzivy po čtvrthodině zesílil a česká obrana se ocitla v nesnázích. Do těch ji dostávaly hlavně Müllerová, Althausová a proskoky z levé spojky i Steinbachová. Češkám po 20. minutě docházel dech i nápady v útoku. K ničemu jim nebyly ani tři přesilovky, po technických chybách naopak dovolily soupeři odskočit až na pětigólový rozdíl 12:17.

Přelévání sil pokračovalo i po změně stran. Zprvu se zdálo, že Němky už nebudou k zastavení. Jejich spojky excelovaly, góly dávaly jako na běžícím pásu a po další šňůře českých chyb už měly německé hráčky náskok 28:20. Za prvních dvanáct minut druhé půlky stihly nastřílet jedenáct gólů, změna v české brance se úplně minula účinkem - Raníková s Müllnerovou se nakonec v celém utkání dostaly na slabou úspěšnost 20 procent.

Pak se ale český tým ještě nečekaně vzchopil a zastavil německý brankostroj. Neúnavná Knedlíková ve spolupráci s Luzumovou vedly zdánlivě rozhodnutý duel k dramatu, ale v největší euforii Češky deset minut před koncem za stavu 26:29 přibrzdilo dvojí vyloučení. Protivník zužitkoval přesilovku šest na čtyři k uklidnění situace, dal pět gólů po sobě a definitivně tím rozhodl.

Kouč Bašný považoval za hlavní problém obranu, už v prvním utkání dostaly jeho svěřenkyně od Maďarska 35 branek. "Připravovali jsme se na to, že musíme zkvalitnit obranu a ubránit střelbu zdálky. Bohužel se nám to buď nepodařilo, nebo když se to podařilo, dostávali jsme góly z pivotů a z odražených míčů. Nedostali jsme se do nějakého tlaku, naopak neustálý fyzický tlak německých hráček nás dostával do kolen," posteskl si Bašný. "Nemůžeme dostat 37 gólů, takový zápas prostě nevyhrajeme," dodal.

Také Pavla Poznarová litovala špatné defenzivy. "Prostě jsme v obraně nedodržely to, co jsme si řekly před zápasem. Taktika byla od trenéra nastavená správně, ale dostáváme strašně moc gólů. Na to se nedá vyhrát, to je asi ten klíč," řekla Poznarová. "V naší hře jsou dobré věci, měly jsme tam nádherné momenty, ale potom zničehonic dostaneme tři čtyři góly za sebou," doplnila.

Český tým tuší, že utkání s Tuniskem bude klíčové pro postup. Afričanky mají na kontě také dvě prohry, dnes ale trápily favorizované Maďarky. "Bude to klíčový zápas, musíme se semknout a zlomit to. Musíme začít každá od sebe, hrát týmově až do konce, ne jen zase nějaký úsek. Musíme celý zápas určovat tempo," podotkla Poznarová.

"Tunisko je velice kvalitní. Hráčky znám, hrají ve Francii a některé jsem dokonce trénoval. Vím, co od toho týmu čekat. Máme 19 hodin na to, abychom zmobilizovali hráčky a vyhráli. Věřím, že nedostaneme tolik gólů a vyhrajeme," doplnil Bašný.

Česká republika - Německo 32:37 (13:17)

Sestava ČR: Raníková, Müllnerová - Knedlíková 7, Keclíková 6, Chrenková 1, Poznarová, Salčáková 3, Růčková 1, Kutlvašrová, Černá, Vítková 2, Hrbková 2, Luzumová 9, Štěrbová 1, Selucká. Nejvíce branek Německa: Müllerová 11, Althausová 6, Steinbachová a Geschkeová po 5. Rozhodčí: Coulibaly, Diabate (oba Pobř. slon.). Vyloučení: 4:6. Sedmimetrové hody: 11/10 - 4/3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články