Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České házenkářky vyráží do Kyjeva pilovat formu před ME

Kyjev - České házenkářky dnes odlétají na Ukrajinu, kde je čeká závěrečný přípravný turnaj před mistrovství Evropy. Svěřenkyně Jana Bašného sehrají na Ukrajině tři zápasy, které je mají připravit na přetěžkou základní skupinu šampionátu - utkají se v ní s Ukrajinou, domácím Srbskem a nejlepším týmem světa Norskem.

České házenkářky
zdroj: EPA autor: DRAGO PRVULOVIC

Turnaje se zúčastní šest týmů, kterou jsou rozděleny do dvou skupin po třech. Do české skupiny patří ještě Rusko a Nizozemsko, s kterými se Češky utkají do soboty. V neděli pak narazí na jeden tým z druhé skupiny, teoreticky by mohly narazit i na soupeře z mistrovství Evropy Ukrajinu.

Do Kyjeva dnes odletělo celkem šestnáct hráček. Doma zůstaly dvě opory brankářka Barbora Raníková a spojka Helena Štěrbová, které budou léčit svá zranění. "Báru zlobí koleno, Helena má od zápasu na Slavii pochroumaný kotník. Obě chceme mít v co nejlepším zdravotním stavu v Srbsku, proto dostanou prostor na rehabilitaci," uvedl kouč Bašný.

Po návratu z turnaje v Kyjevě čekají Češky před začátkem šampionátu v Srbsku ještě dvě přípravná utkání s dalšími účastnicemi Eura Islanďankami ve Zlíně a Luhačovicích. Do mistrovství vstoupí Bašného tým v úterý 4. prosince zápasem s Ukrajinou.

Program českého týmu na turnaji v Kyjevě (základní skupina):

Pátek 23. listopadu: 13:30 ČR - Rusko,

sobota 24. listopadu: 16:45 ČR - Nizozemsko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články