Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

České házenkářky se přiblížily k postupu na MS

Oderzo (Itálie) - České házenkářky porazily v dalším utkání kvalifikace mistrovství světa Bulharsko 44:20 po poločase 22:12. Před nedělním závěrečným duelem proti Litvě jsou velmi blízko postupu do vyřazovací fáze - stačí jim remíza a díky celkovému skóre pravděpodobně i těsná prohra. Záležet bude také na výsledku druhého zápasu mezi Bulharskem a Itálií. Domácí Italky dnes zdolaly Litvu 24:23.

České házenkářky
zdroj: www2.chf.cz

Bulharky na úvod kvalifikační skupiny prohrály s Litvou a dnešní duel byl pro ně poslední možností udržet postupové šance. Jejich naděje ale trvala jen patnáct minut do stavu 8:8. Už v poločase vedly Češky o deset gólů a snaživého soupeře zlomily definitivně po přestávce, kdy palubovku zcela ovládly.

Trenér Jan Bašný byl s výkonem týmu znovu spokojen. "Bulharky zkraje utkání sice kousaly a chvíli udržely vyrovnaný stav. Pak jsme však zvýšili agresivitu v obraně a zbytek zápasu byl již podobný tomu pátečnímu, takže jsme mohli rozložit síly mezi všechny hráčky," řekl kouč a pochvaloval si, že český celek má ideální výchozí pozici pro nedělní závěr miniturnaje.

Litevky však pokládá za nejkvalitnějšího soupeře. "Některé hráčky hrají v Německu a my jsme s nimi v posledním vzájemném utkání prohráli. Dnes ale udělaly s Itálií velké množství technických chyb, a tak je naše situace výrazně lepší," uvedl Bašný. Jeho svěřenkyně si mohou dovolit na závěr dokonce prohrát za předpokladu, že Itálie porazí Bulharsko a nedokáže stáhnout propastný rozdíl v počtu nastřílených a inkasovaných gólů, v němž domácí výběr ztrácí na Češky 55 branek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články