Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České házenkářky se naladily na ME ovládnutím turnaje v Chebu

České házenkářky poprvé od roku 2015 ovládly tradiční přípravný turnaj čtyř zemí O štít města Chebu, který byl pro ně generálkou na mistrovství Evropy ve Francii. Reprezentantky v závěrečném utkání i bez opor porazily Slovensko 22:20 a vyhrály na západě Čech všechny tři zápasy. Ve čtvrtek zvítězily nad Švýcarskem a v pátek nad Chorvatskem.

Iveta Luzumová
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Trenér Jan Bašný do posledního utkání před vstupem do Eura nenasadil několik opor - volno měly brankářka Satrapová či spojky Luzumová s Jeřábkovou.

"S výsledkem i hrou našeho týmu v posledním utkání jsem spokojen. Náš tým pro toto utkání byl velmi mladý. Chybělo pět zkušených hráček, plus Helena Ryšánková, která záměrně zasáhla do zápasu minimálně. Výsledek tohoto mladého týmu je tedy potěšitelný proti Slovensku, které bylo v plné sestavě a odehrálo výborné první dva zápasy," řekl Bašný.

Český celek se pomaleji rozjížděl a v závěru prvního poločasu nabral dvoubrankovou ztrátu. Slovenky, které na rozdíl od Bašného týmu nebudou startovat na mistrovství Evropy, hned po změně stran daly první dva góly a odskočily do vedení 14:10.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky v generálce na ME zdolaly Slovenky a vyhrály turnaj v Chebu

Ve 38. minutě však Kordovská technickou střelou srovnala na 15:15 a Češky pak dalšími třemi brankami po sobě otočily stav až na 18:15. Kovářová o chvíli později poslala domácí tým už do čtyřgólového vedení. Slovenky se v 58. minutě ještě přiblížily na rozdíl jedné trefy, ale závěrečná minuta už patřila Češkám.

Reprezentantky nyní čeká krátké volno. V pondělí Bašný oznámí konečnou nominaci na Euro, v úterý tým odcestuje do dějiště šampionátu a v sobotu vstoupí do základní skupiny soubojem s Rumunskem.

"Co se týká celkového vystoupení na turnaji, je na čem pracovat, nemůžu říct, že bych byl nadšený. Bylo tam hodně nedostatků, ale víme o nich, víme, co máme zlepšovat. Myslím, že tři a půl dne ve Francii by mohlo stačit, abychom naše nedostatky odstranili. Uvidíme za týden, jestli budeme moct říci, že jsme dobře připraveni," uvedl Bašný.

"Určitě musíme zlepšit naši hru v postupném útoku, tam je hodně nepřesností. Nějaké nedostatky jsou i v obraně nula - šest. Musíme také zjednodušit naši hru, ale to všechno jsme věděli dopředu. Turnaj jsme cíleně hráli tak, abychom zjistili, kde jsou naše slabiny, byli jsme je schopni identifikovat a budeme na tom příští týden pracovat," dodal.

ČR - Slovensko 22:20 (10:12)

Sestava a branky ČR: Kudláčková, Mučková - Kovářová 5, Ryšánková 1, Konečná 2, Mika 1, Kordovská 4, Mikulášková, Hurychová, Šustková 1, Adámková 1, Marčíková, Dvořáková 1, Zachová 2, Malá 4. Rozhodčí: Hájek, Nezbeda (oba ČR). Vyloučení: 3:4. Diváci: 950.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články