Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

České házenkářky prohrály v odvetě s Tureckem

Brno - České házenkářky prohrály v odvetném přípravném utkání v Brně s Tureckem 21:25. Na rozdíl od nedělního vítězného utkání se stejnými soupeřkami chybovaly v obraně a nevycházela jim ani koncovka. Český tým dnešním zápasem zakončil přípravu před letní přestávkou. V domácím celku od začátku skřípala souhra. S výjimkou přesně střílející Kysučanové a Tomečkové se hráčkám nedařilo v koncovce. Do poločasu získaly turecké házenkářky čtyřbrankový náskok 15:11. V závěru sice domácí hráčky snížily na rozdíl dvou branek, ale o šanci na zvrat se připravily zbytečnými ztrátami míčů v rozehrávce.

"Nepovedl se nám vstup do zápasu, kdy nám chyběla koncentrace. Soupeřky nám utekly až na rozdíl sedmi branek," posteskl si trenér Jiří Tkadlec. Příčinu prohry viděl i v nastřelení několika tyček. "Turecké házenkářky podaly mnohem bojovnější a koncentrovanější výkon. Zřejmě je nedělní porážka motivovala ke zlepšení. V první půli jsme hráli velmi slabě v obraně, proto nám nevycházely ani rychlé protiútoky," dodal Tkadlec. 

České házenkářky se opět sejdou na společném soustředění až v září, kdy mají v plánu dva přípravné zápasy s Rakouskem před říjnovou kvalifikací o postup na ME 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články