Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

České házenkářky prohrály i s domácím Dánskem

Holstebro (Dánsko) - Reprezentaci českých házenkářek příprava na mistrovství světa nevychází. Češky nedokázaly zvítězit ani ve druhém utkání turnaje v Dánsku proti domácímu výběru. Svěřenkyně Jana Bašného po páteční porážce od Španělska nestačily ani na dánský tým, jemuž dnes podlehly vysoko 21:34. Turnaj Češky zakončí v neděli proti dánskému B-týmu.

Bašného celek proti čtvrtému týmu z posledního mistrovství světa ani jednou nevedl a od úvodních minut ztrácel. Už během první půle odskočily Dánky na rozdíl devíti branek a v poločase šly do kabin s jasným vedením 17:8. V převaze pokračoval domácí výběr i po změně stran, byť Češky zlepšily hru a druhou půli prohrály jen o čtyři branky. Bašný se v Dánsku musí obejít bez tří opor brankářky Barbory Raníkové, ostřílené Petry Vítkové a její mostecké spoluhráčky Hany Martinkové. Všechny tři jsou zraněné.

"Dnes Dánky dominovaly ve všech herních činnostech počínaje rychlostí, přes kvalitu zakončení až po důraz v obraně. Šanci v brance dostala Dominika Müllnerová, která předvedla přes vysokou prohru dobrý výkon," uvedl kouč Bašný. "Chybělo nám celkově hodně hráček z tradiční sestavy, o to větší šanci dostaly jejich obvyklé náhradnice. Budeme jejich výkony v Srbsku potřebovat, světový šampionát je náročný a dlouhý turnaj," dodal. 

Po návratu ze severu Evropy se rozhodne o konečné nominaci národního týmu na mistrovství světa. Na šampionát odjede český tým 6. prosince, do turnaje vstoupí o den později zápasem s Maďarskem. Na mistrovství světa budou české házenkářky startovat po deseti letech.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články