Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České házenkářky narazí v play-off o postup na MS na tým Černé Hory

Herning (Dánsko) – Poslední překážkou českých házenkářek v cestě na mistrovství světa bude tým Černé Hory, rozhodl o tom dnešní los. Dvojzápas play-off se uskuteční příští rok na začátku června a české hráčky by měly začínat doma. Český tým byl při losu jako vítěz předkvalifikační skupiny zařazen do druhého koše, musel tedy narazit na nasazeného soupeře, který na letošním ME skončil do dvanáctého místa – Černá Hora obsadila šesté místo.

Česko - Maďarsko
zdroj: ČTK autor: ČT24

Světový šampionát uspořádá od 3. do 18. prosince Brazílie, kde bude startovat 24 zemí. K pořadatelské Brazílii a obhájkyním titulu z Ruska se připojí čtyři asijské celky, čtyři týmy z Afriky a tři z panamerické kvalifikace. Doplní je jedenáctka evropských týmů - finalistky ME Norsko a Švédsko, držitelky bronzových medailí (Dánsko nebo Rumunsko) a osm týmů z play-off. 

Los play-off MS 2011:

Česko - Černá Hora, Nizozemsko - Turecko, Španělsko - Makedonie, Francie - Slovinsko, Chorvatsko - Srbsko, Island - Ukrajina, Německo - Maďarsko, Polsko - Dánsko

Trenér Jan Bašný si na rozlosování nestěžoval, český tým prý mohl narazit na silnější i slabší celky. O hráčkách Černé Hory má ale dostatek informací: "Několikrát jsem je viděl během mistrovství Evropy. Jejich výhodou je, že většina hráček je soustředěna do jediného klubu - Budućnost Podgorica. Mají řadu individualit v čele s nejlepší hráčkou světa Popovičovou," popisoval Bašný. 

Svou roli by ovšem mohla hrát náladovost balkánských hráček: "Jsou schopné porazit nejlepší týmy světa, ale také prohrát s celkem o třídu horším, jako na ME s Chorvatskem," charakterizoval výběr Černé Hory. I proto nechtěl trenér hodnotit, jaká je česká postupová naděje. "S hráčkami jsme si řekli, že je celkem jedno, s kým budeme hrát. Jsme na půli cesty a ta druhá bude prostě těžší, ale stále je naším cílem postup," podotkl Bašný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články