Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

České házenkářky ladí formu v Polsku. Play-off kvalifikace o MS se blíží

V přípravných zápasech prověří především útočné schopnosti. České házenkářky odehrají dva přípravné zápasy v Polsku. Ve Walbrzychu, kde se už od začátku týdne připravují, nastoupí k prvním duelům od prosincového mistrovství Evropy a budou se v nich chystat na dubnové play-off kvalifikace o světový šampionát. Trenér Jan Bašný dal volno některým oporám, další hráčky zase vypadly ze zdravotních důvodů.

"Chtěli jsme dát některým hráčkám prostor nasbírat síly na dubnovou kvalifikaci. To je případ třeba Hany Kvášové, Petry Maňákové, Michaely Hrbkové, Jany Knedlíkové a Kristýny Mika, která se po zranění teprve dostává do zápasového vytížení a týdenní odpočinek potřebuje," uvedl na svazovém webu Bašný.

Jeho svěřenkyně hrály naposledy zápas 7. prosince na mistrovství Evropy, na kterém nepostoupily ze skupiny. "Při duelech s Polkami se budeme zaměřovat na naši útočnou hru. V postupném útoku se nám na šampionátu moc nedařilo. S kolegy z realizačního týmu jsme si naše výkony z Eura důkladně zanalyzovali a připravili jsme pro hráčky důležité sestřihy i souhrny statistik. Na kempu na tom budeme pracovat," uvedl Bašný.

"Obranná hra na šampionátu byla pozitivní a poměrně úspěšná, ale i na tomto budeme pracovat. Budeme tak v této přípravě zkoušet nové věci v naší útočné hře, ale současně se chceme ubezpečit, že naše obrana bude fungovat i ve spolupráci s dalšími brankářkami," dodal Bašný, jemuž kvůli zranění scházejí nejlepší brankářky Lucie Satrapová a Petra Kudláčková.

V pondělí poznají Češky soupeře pro play-off kvalifikace o postup na prosincové mistrovství světa. Bašného tým bude při losu ve Vídni stejně jako Polky mezi 10 nasazenými celky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články