Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České házenkářky končí v Poháru EHF, Slavia i Most prohrály

Praha - Házenkářky Mostu i Slavie Praha podle předpokladů končí v Poháru EHF. České týmy v druhém kvalifikačním kole neuhrály ani jedno vítězství. Mistrovský Most po osmibrankové porážce v Německu prohrál v domácí odvetě s Metzingenem 25:29. Slavia po neúspěchu v Praze schytala debakl na palubovce dánského Viborgu 22:36.

Český vicemistr prohrál dvojzápas o dvacet gólů. "Bohužel byl až příliš znát rozdíl mezi dánskou a českou házenou. Dánky jsou silnější, rychlejší, míče jím létají rychleji z ruky," uvedla trenérka Pražanek Petra Vítková.

Odveta na severu Evropy měla podobný průběh jako zápas v Česku. "Bohužel to bylo stejné jako před týdnem na Slavii, kdy jsme nezachytily jejich první a druhou vlnu. K tomu se nyní přidala dobrá spolupráce mezi křídlem a pivotem v podání Dánek," konstatovala Vítková.

Mostečanky přes dobrý výkon brankářky Dominiky Müllnerové prohrály první poločas o šest gólů. Ve druhém se jim podařilo skóre alespoň zkorigovat. "Bojovali jsme, dali jsme do toho všechno, ale ukázala se kvalita německé házené a Metzingen byl nad naše síly," řekl trenér Peter Dávid.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu nestačily na soupeřky z Metzingenu

Most - Metzingen 25:29 (9:15) Nejvíce branek: Szarková 6, Růčková 4/1, Borovská a Kovářová po 3 - Losethová 6, Szekerczesová 4/1, Behnkeová, Michielsenová, Obradovičová a Zapfová po 3. První zápas 22:30, postoupil Metzingen.

Viborg - Slavia Praha 36:22 (21:10) Nejvíce branek: Norgaardová 11, Paulsenová a Storgaardová po 4 - Kutlvašrová 7, Kordovská 5, M. Svobodová 4. První zápas 29:23, postoupil Viborg. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články