Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Češkám první generálka před MS nevyšla. S Norkami prohrály o pět gólů

České házenkářky prohrály v první ze dvojice generálek před mistrovstvím světa s Norskem 26:31. Reprezentaci se nepovedl druhý poločas, který ztratily 10:17. V rámci turnaje O štít města Chebu se Češky ještě v sobotu utkají s výběrem Slovenska. Přímý přenos utkání Česko – Slovensko sledujte v sobotu od 13:55 na ČT sport Plus.

Česká reprezentantka v házené Veronika Malá
zdroj: Česká házená

Český výběr zaskočil Seveřanky svižným nástupem. Domácí hráčky vstřelily první tři branky a v deváté minutě upravila Šustáčková podstřelem už na 8:2. Norky se však postupně dostaly do tempa a ještě do poločasu se přiblížily na rozdíl dvou gólů.

Po změně stran vystřídala v české brance jedničku Kudláčkovou Novotná a mezi tyčemi se jí příliš nevedlo. Norky rychle vyrovnaly a v 35. minutě šly poprvé v utkání do vedení. Hostující tým se prosazoval z rychlých protiútoků, naopak Češkám se proti soupeřově postavené obraně nedařilo.

Ve 49. minutě nejlepší střelkyně zápasu Arntzenová zvýšila už na 26:21 pro Norky a bylo prakticky rozhodnuto. Češky už závěr zdramatizovat nedokázaly a jejich trenérovi tak nevyšel souboj proti krajankám.

"Není to ani tak o porážce. S velkou částí zápasu jsem byl velmi spokojený. Začali jsme super, první půle byla opravdu na top úrovni," řekl norský trenér Češek Bent Dahl. "Po změně stran jsme působili trochu unavenějším dojmem. Nechali jsme si dát příliš mnoho jednoduchých kontaktních branek a nebyli jsme tak přímočaří v útoku. Začali jsme hrát v útoku příliš opatrně. Musíme si také uvědomit, že i když to třeba byl na papíře norský B-tým, jsou v něm opravdu top hráčky," dodal.

Po sobotní generálce se Slovensku dostanou hráčky den volna a znovu se sejdou na začátku týdne, kdy tým odcestuje na mistrovství světa. Dahl po sobotním duelu zúží nominaci, na šampionátu se představí 18 hráček.

Češky odehrají celou základní skupinu v dánském Frederikshavnu. Do mistrovství vstoupí příští čtvrtek proti Kongu, dalšími soupeřkami v základní fázi budou Argentinky a favorizované Nizozemky.

Česko – Norsko B 26:31 (16:14)

Sestava a branky Česka: Kudláčková, Novotná  Stříšková, Kordovská 2, Šustáčková 2, Desortová, Stellnerová 1, Kuxová 1, J. Franková 3, A. Franková, Dresslerová, Zachová 4, Kovářová 3, Jeřábková 3, Malá 3, Cholevová 4.

Nejvíce branek Norska: Arntzenová 7, Deilaová 6. Rozhodčí: Friedel, Kučerka (oba Česko). Vyloučení: 3:1. Diváci 465.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články