Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Česká střelkyně Luzumová: Hrajeme pěkně, ale prohráváme

Helsingborg (Švédsko) - Iveta Luzumová se snažila a dala sedm branek, přesto se jí a jejím spoluhráčkám porazit favorizované Rumunky nepodařilo. Na turnaji tak český výběr končí. I přesto Luzumová má za to, že Češky odehrály vyrovnané zápasy a nemají se za co stydět.

Iveta Luzumová s Janou Knedlíkovou
zdroj: ČTK/AP autor: Emil Langvad

Podle Luzumové Češky bojují. "Vždycky tomu ale něco chybí. Škoda toho konce s Rumunskem. Mohly jsme získat míč, ale byly jsme místo toho ve čtyřech. To se nám prostě nepovedlo a je to hrozné zklamání," řekla Luzumová.

České házenkářky zabraly po poločase prohraném o tři branky. Ve druhé půli několikrát vyrovnaly, nikdy ale vinou zahozených šancí a chyb nešly do vedení. "Druhý poločas byl z naší strany dobrý. Hráčky se probudily a věřily tomu, že se to ještě dá vyhrát. Bohužel už bylo pozdě," doplnil trenér Jan Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky nestačily na Rumunky a na turnaji končí

Luzumová po zápase prohlásila, že je na český tým hrdá. Se žádným ze soupeřů nepropadl. "Žádný zápas nebyl takový, že by nás někdo přehrál. Se všemi jsme držely krok, ale nakonec jsme stejně prohrály. Je to škoda, ale hrajeme pěknou házenou a musíme doufat, že v tom budeme pokračovat," uvedla Luzumová.

Podle ní není snadné unést těsné prohry psychicky. "Jsme zklamané a brečíme, protože máme tu šanci a vždycky prohrajeme. Čeká nás ještě zápas proti Norsku, takže to nebude nic lehkého. Je to ale čest hrát proti Norkám. Užijeme si to a budeme bojovat na sto procent," dodala Luzumová před posledním utkáním českého týmu na turnaji proti obhájkyním titulu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články