Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi si jdou do makedonského pekla pro vítězství

Niš (Srbsko) - České házenkáře dnes v srbské Niši čeká proti Makedonii závěrečný zápas základní skupiny mistrovství Evropy. Svěřencům trenéra Martina Liptáka zajistí kvalifikaci do další fáze šampionátu bodový zisk, nicméně o jejich případném postupu může být rozhodnuto už dříve. Přímý přenos vysílá od 20:05 ČT4 a web sportživě.cz.

Češi hrají proti Makedonii od 20:15, ještě před nimi však svedou zápas jejich úterní přemožitelé Švédi s Německem. Pokud Seveřané, kteří již mají postup jistý, Němce porazí, půjdou čeští házenkáři dál bez ohledu na výsledek svého duelu.

Český tým očekává na utkání bouřlivou kulisu, protože Makedonci mají v Srbsku domácí prostředí. "Určitě to bude klasické balkánské utkání tím prostředím, ale musíme se na to připravit. Tady neexistují výmluvy proč, jestli... Potřebujeme dobrý výkon. Tam se bude rozhodovat, jestli je to dobrý, nebo špatný šampionát," uvedl nejlepší házenkář světa za rok 2010 Filip Jícha.

Kapitán Karel Nocar:

"My si do toho pekla půjdeme pro vítězství. Bude lepší vyhrát před 4 000 bláznů."

Jícha: Musíme být lépe připraveni

V obou zápasech dal sice tahoun týmu Jícha nejvíc gólů z českého týmu, ale sám cítí, že především proti Švédům to mohlo být lepší. "Házená je týmová hra a já tu nejsem za sebe. Jsem tu s českým nároďákem. Pokud budu někomu podávat vodu a udělám tím pro tým maximum, ok. Moje úlohy nejsou jen dávat góly, jak se všichni domnívají. Dávám je rád, ale mnohem raději jsem, když má hra hlavu a patu a jsme nebezpeční. To jsme nebyli, proto nemůžu být spokojený. Musíme být připravení líp. Já i tým," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články