Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Češi podlehli v přípravě na MS Polákům o sedm bodů

Katovice - Čeští házenkáři ve svém druhém utkání na Vánočním poháru v Polsku podlehli favorizovanému domácímu týmu 22:29 a s jedním bodem za úvodní remízu s Maďarskem uzavírají čtyřčlennou tabulku. Turnaj v Katovicích, který je přípravou na lednové mistrovství světa v Kataru, zakončí reprezentace úterním duelem se Slovenskem. 

Utkání Polsko - Česko
zdroj: PAP autor: Andrzej Grygiel

Reprezentace pod novými trenéry Janem Filipem a Danielem Kubešem ani na čtvrtý pokus nezvítězila, oproti nedělnímu utkání s Maďarskem ale podala lepší výkon. "I co se týče nasazení od začátku zápasu. Snažili jsme se hrát to, co jsme si předsevzali. Utkání ovlivnilo vyloučení Szymanského na začátku, takže jsme pak neměli ani tolik možností střídat ve středním bloku. To nás stálo ke konci hodně sil," uvedl Filip.

"Rozhodlo také neproměňování šancí, kterých bylo dost. Chtěl bych vyzdvihnout výkon brankáře Tomáše Mrkvy, který zachytal výborně. I u dalších hráčů se výkon oproti prvnímu utkání zlepšil," dodal Filip. Češi v Polsku startují bez šestice legionářů v čele s kapitánem Filipem Jíchou, kteří se k týmu připojí až 2. ledna na soustředění v Plzni před šampionátem v Kataru. V Katovicích bojuje deset hráčů o pět zbylých míst na kempu v západočeské metropoli.

Čechům se proti Polsku dlouhodobě nevede a nepříznivou sérii nezlomili v nekompletním složení ani tentokrát. Do souboje dvou účastníků nadcházejícího šampionátu v Kataru přitom vstoupili hosté dobře a v desáté minutě donutili soupeřova trenéra k oddychovému času. Jenže vedení 5:3 českému týmu nevydrželo. Následoval téměř čtrnáctiminutový střelecký výpadek, který ukončil až Kasal, mezitím ale Poláci šňůrou sedmi branek otočili stav a vytvořili si pětigólové vedení.

Do přestávky hosté zkorigovali skóre a po změně stran třemi trefami v přesilovce srovnali na 13:13. Jenže ve 40. minutě poslali sudí na dvě minuty ze hřiště krátce po sobě Šindeláře se Škvařilem a šestý celek z letošního evropského šampionátu si ve dvojnásobné přesilovce vytvořil rozhodující náskok.

Ten postupně zvyšoval a Češi už nenašli odpověď. "Podali jsme lepší výkon než v neděli proti Maďarům. Doplatili jsme ale na vyloučení do čtyř, kdy nám Poláci utekli ve skóre a my už jsme se nedokázali vrátit do zápasu. To byl klíčový moment," řekl nejlepší český hráč utkání Petr Linhart. Do startu mistrovství světa v Kataru sehrají Češi vedle zápasu se Slovenskem v Katovicích ještě dva přípravné duely v Německu 9. a 10. ledna.

Polsko - ČR 29:22 (13:10)

Sestava a branky ČR: Mrkva, Krupa - Linhart 5, Babák 5/2, Kasal 4, Petrovský 3, Škvařil 1, Číp 1, Šindelář 1, Motl 1, Vinkelhöfer 1, Sobol, Bečvář, Chudoba, Szymanski. Sedmimetrové hody: 8/5 - 2/2. Vyloučení: 2:5. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články