Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Brno v pátém zápase opět nestačilo a do házenkářského semifinále jde Plzeň

Házenkáři Plzně dokonali na domácí půdě obrat čtvrfinálové série s Brnem. Po výhře 30:20 v pátém zápase zkompletovali úřadující mistři semifinálovou čtveřici extraligového play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň obrátila sérii s Brnem a je v semifinále

V semifinále se druhý tým po základní části Plzeň střetne se třetím Zubřím, druhou dvojici tvoří vicemistr a vítěz dlouhodobé fáze Karviná se čtvrtou Duklou Praha. Semifinále začne po reprezentační přestávce za dva týdny v sobotu 23. dubna.

Favorizovaný Talent tým v sérii s Brnem, během níž navíc sehrál dvojzápas čtvrtfinále Evropského poháru se švédským Alingsasem, dvakrát ztrácel. První domácí duel prohrál po sedmičkách a poté, co vítězstvím o gól vyrovnal, podlehl Brnu také o jednu branku ve středečním třetím duelu. Jihomoravané tak měli dvě možnosti ukončit sérii překvapivým postupem, plzeňští svěřenci Petra Štochla ale oba mečboly odvrátili vítězstvím o deset branek.

"Do Brna jsme jeli za stavu 1:2, což bylo pro nás mnohem psychicky náročnější než pátý zápas doma. Výhra a výkon v Brně nám nalily optimismus do žil, ale Brno to srazilo," řekl Plzeňskému deníku trenér Štochl. "Před čtvrtým a pátým zápasem bylo zásadní, že jsme se už mohli soustředit jen na Brno. Pro psychiku i tělo bylo úlevou, že už se dá připravovat pouze na jeden tým. Věděl jsem, že máme zkušený tým a že nedává kůži lacino. Což potvrdil v posledních dvou zápasech, které vyhrál 30:20."

Čtvrtfinále play-off házenkářské extraligy mužů - 5. zápas:

Talent tým Plzeňského kraje - KP Brno 30:20 (16:8) Nejvíce branek: Škvařil 7, Režnický 5, Nejdl 4 - Došen 6, Živanov 4, Žvak 3, Flajsar 3/2. Konečný stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články