Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brankář Motlík chytil sedmičku v poslední sekundě a Plzeň slaví titul

Lovosice - Házenkáři Plzně obhájili mistrovský titul. Ve finálové sérii extraligy porazili Lovosice 3:0 na zápasy, poslední výhru poměrem 22:21 si připsali v soupeřově hale. Rozhodl brankář Radek Motlík, který v poslední sekundě chytil Pavlu Chroustovskému sedmimetrový hod. Západočeši vyhráli extraligu počtvrté, navíc mají i jeden československý titul.

"Jsem spokojený, že jsme to dotáhli už dnes a vyhráli 3:0 na zápasy. Je důležité, že se nám daří držet mančaft pohromadě, a chtěli bychom jít dál. Tohle je teprve nějaký začátek," řekl plzeňský kouč Martin Šetlík, který má na kontě dva tituly jako kouč a dva jako hráč. "Zkusím to překlopit, aby těch trenérských bylo víc než hráčských," dodal s úsměvem.

Plzeň minulý víkend vyhrála oba domácí zápasy osmibrankovým rozdílem, jenže v Lovosicích vyšel úvod zápasu mnohem lépe jejímu soupeři. Domácí celek vedl po dvaceti minutách hry 9:4, pak ale Plzeňští začali jeho náskok pomalu snižovat. V poločase ztráceli už jen dvě branky, v 35. minutě pak Fořt ze sedmimetrového hodu vyrovnal na 13:13.

To ale lovosické hráče nabudilo, další čtyři góly vstřelili oni a Plzeň musela znovu dotahovat. Sedm minut před koncem Tonar srovnal na 19:19, hostům se rozchytal Motlík a v 58. minutě je Milan Škvařil dostal poprvé do vedení. Tentýž hráč pak byl i autorem rozhodující branky na 21:22.

Poslední útok měli domácí, jenže Sýkora z křídla Motlíka nepřekonal a Motl byl faulován. K sedmičce se v poslední sekundě postavil Chroustovský, ale Motlíka neprostřelil. "Bylo hrozně málo času, aby se mi něco odehrávalo v hlavě. Nic jsem nevymýšlel, hodil jsem to rovnou kolem pasu. Ale hodil jsem to špatně. Jsem strašně zklamaný," řekl Chroustovský.

Naopak plzeňský brankář Motlík se mohl radovat a jako první převzal zbrusu novou vítěznou trofej pro šampiony v podobě ruky s míčem od sochaře Jakuba Flejšara. "V první půlce jsem toho moc nechytil. Vždy jsem tam byl, ale oni to výborně trefovali. To jsem moc nepomohl. Ale věřil jsem, že v druhé půli má tenhle mančaft na to vyhrát, a potvrdilo se to. Máme tu výborné mladíky, kteří toho do budoucna můžou hodně dokázat," uvedl brankářský veterán.

Lovosice - Plzeň 21:22 (12:10)

Nejvíce branek: Klimt a Malý po 4, Chroustovský 4/1, Motl 4/4 - M. Škvařil 8, Kavka 4/1, Tonar 4/2. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 6/5 - 3/3. Vyloučení: 4:5. Diváci: 1000 (vyprodáno). Konečný stav série: 0:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články