Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bez Jíchy a dalších. Házenkářům chybí na startu kvalifikace ME hned osm hráčů

Praha – S početnou marodkou se před startem kvalifikace mistrovství Evropy musí potýkat trenéři české házenkářské reprezentace Daniel Kubeš a Jan Filip. Do úvodního střetnutí na půdě obhájců titulu a olympijských vítězů Francouzů nemohou počítat hned s osmi hráči včetně kapitána Filipa Jíchy.

"Je jasné, že je to nepříjemné. Je to extrémní případ, který tady ještě asi v takovém množství nikdy nebyl. Modlíme se, aby ti, co tu jsou, zůstali zdraví," řekl Filip. "Nemůžeme s tím nic udělat, musíme do toho jít s možnostmi, které máme," dodal.

Vedle Jíchy, který je po operaci nohy, nemůže nové trenérské duo počítat ani s Ladislavem Bryknerem, Janem Stehlíkem, Martinem Stržínkem, Romanem Bečvářem, Pavlem Horákem, Radkem Horákem a Leošem Petrovským. Do Francie odcestuje jen patnáct hráčů, přičemž nejzkušenějšími a nejstaršími jsou oba brankáři Petr Štochl a Martin Galia.

Češi budou v Chambéry bez ohledu na absence jasnými outsidery. "Byli bychom jimi i v absolutně plném složení. Na světě momentálně není lepší národní tým než Francie. Sám jsem zvědavý, jak si povedeme," uvedl Kubeš.

V neděli čeká český tým zřejmě klíčový duel kvalifikace s Makedonií. Třetím soupeřem národního celku bude Švýcarsko, na šampionát postoupí první dva týmy z každé skupiny a nejlepší mužstvo z třetích míst. 

"Od rána do večera děláme na tom, abychom se aspoň o malý kousek posunuli dá. Když převezmete nějaký tým, začínáte z bodu nula. Je to proces, který jsme nastartovali v pondělí a budeme v něm pokračovat bez ohledu na to, jestli v těch prvních dvou utkáních uspějeme. Snažíme se položit základy, abychom byli v budoucnu úspěšní," dodal Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři začnou kvalifikaci o ME bez osmi hráčů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články