Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bašný povede házenkářky další tři roky

Praha - Trenér Jan Bašný povede další tři roky ženskou házenkářskou reprezentaci. S vedením svazu prodloužil smlouvu, která měla původně letos skončit. Zkušený kouč působí na lavičce české reprezentace již sedm let, s týmem se probojoval na dva evropské šampionáty.

Jan Bašný
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Bašný má nyní před sebou další cíl. Vítězství v play-off kvalifikace o mistrovství světa 2017 proti Turecku. "Euro ve Francii by mohlo být skvělým vrcholem tohoto týmu," uvedl trenér. Český výběr se s Tureckem utká v sobotu v Mostě. "Potom mám dlouhodobější cíl - říkal jsem už po šampionátu ve Švédsku, že náš tým by mohl zažít svůj vrchol na Euru ve Francii," dodal Bašný.

Bašný působí na lavičce národního týmu sedm let a od jeho příchodu udělaly házenkářky výrazný výkonnostní posun. Dovedl je na dva evropské šampionáty v letech 2012 a vloni, na nichž Češky skončily nejprve na dvanáctém a poté na desátém místě. Před čtyřmi roky se s nimi po deseti letech probojoval na mistrovství světa.

České házenkářky
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

"Myslím, že to bylo pozitivních sedm let. Přebíral jsem tým, který byl v žebříčku národních výběrů na 24. místě, dnes jsme v hodnocení za rok 2016 desátí. To je, myslím, velký výsledkový posun, se kterým jde ruku v ruce posun výkonnostní. Hráčky jezdí na srazy rády, panuje na nich pohoda," uvedl Bašný.

"Věřím, že jsme se přiblížili evropské špičce, což se projevilo i na šampionátech, které jsme si vybojovali. Zvlášť na tom posledním jsme se herně týmům vyrovnali," dodal Bašný, který zároveň trénuje francouzský klub Nantes.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články