Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bašný po konci házenkářek na MS: Ambice týmu byly větší

Praha – S bilancí dvou výher a čtyř proher se vrátily české házenkářky z mistrovství světa v srbském Novém Sadu. Svěřenkyním Jana Bašného již v osmifinále vystavily stopku obhájkyně titulu Norky. České hráčky si sice s postupem do vyřazovací části splnily cíl, ale přesto mezi nimi vládlo zklamání.

Utkání Česko - Německo
zdroj: ČTK autor: Alex Wipf

Český tým žehral zejména na těžký los v základní skupině. "Ambice toho týmu byly větší. Chtěli jsme porazit některý evropský tým, což se nám nepodařilo. Takže je to taková poloviční spokojenost, poloviční nespokojenost," řekl po příletu Bašný.

Jednou z příčin, která způsobila brzký konec, byla podle českých házenkářek špatná forma. "Nefungovala nám obrana, o kterou jsme se opíraly ve všech kvalifikacích. A nepřišla forma. Neměly jsme ji vůbec načasovanou," postěžovala si nejlepší česká střelkyně na turnaji Iveta Luzumová.

Nespokojená se svými výkony byla česká kapitánka a jedna z tahounek týmu Petra Vítková. "Osobně jsem trošku zklamaná, že jsem nehrála tak, jak jsem si představovala před šampionátem. Bohužel mě zastihlo zranění a nemohla jsem holkám tolik pomoct," prozradila Vítková.

Češky další důležité zápasy čekají již v březnu, kdy se s Černou Horou utkají o účast na mistrovství Evropy.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky se vrátily domů z mistrovství světa
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články