Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bašný nominoval zatím jen patnáct házenkářek

Praha - Trenér ženské házenkářské reprezentace Jan Bašný nominoval na úvodní kvalifikační turnaj o postup na mistrovství světa v příštím roce zatím jen patnáct hráček. O doplnění na osmnáctku, která se zúčastní soustředění před kvalifikací, se kouč rozhodne teprve podle zdravotního stavu a výkonnosti. Češky se na tříčlenném turnaji v Olomouci utkají od 28. do 30. listopadu s Ázerbájdžánem a Litvou o jediné postupové místo do play-off fáze kvalifikace. Tým se sejde 24. listopadu v Olomouci, kde absolvuje čtyřdenní soustředění před vstupem do turnaje.

Ilustrační foto

Češky se na tříčlenném turnaji v Olomouci utkají od 28. do 30. listopadu s Ázerbájdžánem a Litvou o jediné postupové místo do play-off fáze kvalifikace mistrovství světa.

"Zatím jsem nominoval jen patnáct děvčat, protože vidím hodně otazníků u důležitých hráček. Některé jsou stále zraněné, jiné se vracejí po rekonvalescenci. Zatím nevím určitě, jestli budou moci nastoupit," řekl Bašný.

Téměř denně sleduje, jak se vyvíjí zdravotní stav a léčba nejlepší české házenkářky posledních let Ivety Luzumové, která od léta laboruje s kolenem. "Její stav se sice lepší, ale ještě stále nezačala s herní přípravou. Takže konec listopadu je pro ni šibeniční," uvedl Bašný, který zvažuje, jestli by Luzumovou povolal, kdyby byla připravená na 80 procent své standardní výkonnosti.

Nominace na kvalifikační turnaj MS v Olomouci:

Brankářky: Dominika Müllnerová (Most), Barbora Raníková (Cannes/Fr.), Lucie Satrapová (Slavia Praha), pravé spojky: Martina Crhová (Kristianstad/Švéd.), Michaela Hrbková (Lokomotiva Záhřeb/Chorv.), střední spojky: Kateřina Keclíková (Slavia Praha), levé spojky: Markéta Jeřábková (Most), Helena Štěrbová (Cannes/Fr.), Hana Kutlvašrová (Slavia Praha), pravá křídla: Jana Knedlíková (Mosonmagyaróvár/Maď.), levá křídla: Romana Chrenková, Kristýna Salčáková (obě Olomouc), Veronika Malá (Písek), pivotky: Dominika Selucká (Marienberg/Něm.), Petra Adámková (Poruba).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články