Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bašný má v nominaci házenkářek opět Hrbkovou s Kvášovou

V nominaci házenkářek na play-off kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Černé Hoře jsou po přestávce opět opory Michaela Hrbková a Hana Kvášová. Start kapitánky a největší hvězdy Ivety Luzumové je naproti tomu nejistý. Trenér Jan Bašný zatím povolal 18 hráček a jednu ještě dodatečně doplní.

Hrbková kvůli zranění chyběla na prosincovém evropském šampionátu, už ale startovala na nedávném přípravném turnaji v Chorvatsku. V nominaci na Černohorky nechybí ani další z opor Alena Šetelíková, která poslední akci národního týmu vynechala. Z klíčových hráček mezi 18 jmény schází pouze Luzumová, která figuruje mezi náhradnicemi.

"Všechny hráčky, které máme k dispozici, jsou nominovány. Pozvali jsme zkušený tým, definitivně se do něj vrátila Hana Kvášová, která podává dobré výkony v Písku. K dispozici jsou i ostatní zkušené hráčky, jako je Míša Hrbková. Počítáme s tím, že s těmito dvěma hráčkami budeme silnější," uvedl Bašný.

"Díky Hance především v obranném sektoru hry a díky Míše, která má velký gólový potenciál, v útočné fázi. Jsem rád, že tyto hráčky budou hrát a že budeme mít k dispozici tým v takovém složení, jaké bylo na březnovém turnaji v Poreči. Na tuto přípravu tak budeme moci plynule navázat," doplnil Bašný.

Tým odstartuje přípravu 23. května v Dobříši a utká se v rámci ní s dorostenci Lovosic. V prvním duelu play-off přivítají reprezentantky Černou Horu 31. května v Mostě, odveta se bude hrát 5. června v Podgorici.

Nominace:

Brankářky: Lucie Satrapová, Petra Kudláčková, Hana Mučková.

Levá křídla: Kristýna Mika, Jana Šustková.

Levé spojky: Kamila Kordovská, Markéta Jeřábková, Hana Kvášová.

Střední spojky: Veronika Malá, Šárka Marčíková.

Pravé spojky: Sára Kovářová, Michaela Hrbková, Markéta Hurychová.

Pravá křídla: Dominika Zachová, Jana Knedlíková.

Pivotky: Petra Adámková, Michaela Konečná, Alena Šetelíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články