Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Asi to v Plzni děláme dobře, liboval si po házenkářském titulu kouč Šetlík

Lovosice – Martin Šetlík dvakrát vyhrál extraligový titul jako hráč, nyní to dokázal i jako trenér. Plzeňské házenkáře dovedl po vítězství v Lovosicích k prvnímu titulu od roku 1999 a byl rád, že díky tomu bude mít západočeská metropole i letos své mistry, když fotbalisté ani hokejisté na primát nedosáhnou. Věří, že titul bude pro Talent teprve začátkem, a těší se na evropské poháry.

Plzeňský trenér Martin Šetlík (vpravo) s jedním ze svých svěřenců
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

"Měli jsme k tomu nakročeno už vloni. V zimní pauze jsme ale prodali Romana Bečváře do Německa, to nás zbrzdilo. Nakonec jsme byli rádi, protože v těch oslavách Viktorky a hokejistů bychom byli až třetí. Letos je to na nás. Zase nějaký titul v Plzni, to je důležité," řekl Šetlík. "Asi prostě v Plzni ten sport děláme dobře," smál se.

Třetím titulem vyrovnal plzeňskou legendu a nynějšího reprezentačního kouče Vladimíra Habera. "Jsem rád, že se mi to podařilo i jako trenérovi. U nás je to nejvíc, co se dá vyhrát," řekl Šetlík.

"Jako trenér má člověk zodpovědnost za všechny. Jako hráč je to spíš o fyzických silách, jako trenér o psychice. Radost mám pořád stejnou. Tehdy byly oslavy famózní, tak nevím, jestli to mladí dokážou předčit," usmál se čtyřiačtyřicetiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání a ohlasy házené: Lovosice - Plzeň

Tým si podle něj titul zasloužil. "Určitě jsem tomu od začátku sezony věřil. Vhodně jsme doplnili kádr, dva roky jsme byli v šestce. Kluci za tu dobu získávali zkušenosti, vyzráli a mají víc natrénováno. Takže jsem si říkal, že by to mohla být doba, kdy se to podaří," řekl Šetlík.

"Družstvo je dlouho pohromadě, kluci spolu vyrůstají od dorostu, takže se dobře znají. Z Německa se navíc vrátil Milan Škvařil, to bylo také hodně důležité," vypíchl Šetlík týmového střelce, který v Lovosicích kvůli trestu chyběl.

Výprodej hráčů se nechystá

Věří, že zisk titulu bude pro jeho tým začátkem. Plzeň žádný výprodej hráčů nechystá, naopak by ráda posílila. "Nechtěl bych, aby to byl konec, ale začátek. Všichni hráči prodloužili smlouvy na další rok, což je asi to nejdůležitější. Byl bych rád, kdyby se nám povedlo posílit o jednoho dva hráče," řekl.

Házenkáři Plzně s pohárem pro mistra extraligy
zdroj: ČTK autor: Ondrřej Hájek

"V Plzni je strašně složité sehnat sponzory, protože je to město sportu, kde je hokej, fotbal a házená. Takže si přeju, aby vstoupil do klubu silný partner a aby se pokračovalo v té křivce dál," uvedl Šetlík.

Za další cíle si vytkl obhajobu titulu a dobré vystoupení v pohárech, které bude Plzeň hrát. "Ty poháry, to je těžké, mančaft je mladý, nemá s tím zkušenosti. Musí si tím projít. První rok to nebude jednoduché, třeba brzo vypadneme, ale třeba taky ne," dodal Šetlík.

Hrdina Motlík se dočkal ve 43 letech

O velký obrat duelu se svými zákroky zasloužil ve druhém poločase Brankář Radek Motlík. Nestor západočeského klubu se ve 43 letech konečně dočkal vytouženého primátu a symbolicky jako první převzal z rukou šéfa svazu Aleše Pospíšila vítězný pohár.

V Plzni bude ještě minimálně rok pokračovat a těší se, že si zahraje poháry. "Je to krásný pocit. Já jsem titul ještě nezískal, protože v době, když ho vybojoval Kovopetrol, jsem šel do Německa. Titul mě minul, potom jsem strávil jedenáct sezon ve Francii. Chtěl jsem se vrátit, udělat s Plzní medaili. Je to ta nejcennější, takže jsem šťastný," řekl Motlík.

Vítězné chvíle si evidentně užíval, slavit plánuje dlouho. "Myslím, že to bude velikánské. Je víkend, takže se to protáhne do pondělí nebo úterý," smál se. Ocenil vyspělost lovosického publika, které nového šampiona po závěrečném hvizdu sportovně ocenilo potleskem.

"Musím říct, že lovosičtí diváci jsou perfektní. Za to jim děkuju. Lovosice mají výborný mančaft, možná, že příští rok se o titul utkáme znovu," mínil Motlík. Sám by u toho mohl být, neboť s kariérou končit rozhodně nehodlá. "Já mám chuť. Prodloužil jsem o rok smlouvu. Budeme hrát poháry, jedu dál," doplnil Motlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články