Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ani druhý zápas házenkářkám na turnaji Golden League nevyšel

I ve druhém zápasu prestižního přípravného turnaje Golden League nestačily české házenkářky na své soupeřky. Favorizovaným Dánkám podlehly 23:33. Turnaj zakončí Češky utkáním s Norskem.

Juniorské házenkářky i přes výhru nad Slovinskem do čtvrtfinále MS nepostupují
zdroj: Česká házená

Zatímco s Nizozemskem držely Dahlovy svěřenkyně v poločase nerozhodný stav, Dánkám dokázaly více vzdorovat jen v samém úvodu, v němž chvíli vedly. V 16. minutě Seveřanky odskočily na rozdíl čtyř branek a o přestávce si odnesly do kabin náskok 18:13.

Bronzové medailistky z posledního mistrovství světa i po změně stran postupně navyšovaly skóre a také druhé dějství vyhrály o pět gólů. Nejlepší českou střelkyní utkání byla Veronika Andrýsková s pěti brankami.

"Naše hra šest na šest v obraně i útoku byla velmi dobrá, s tím jsem velmi spokojený. Co nás stálo lepší výsledek, byly hodně dětinské individuální chyby, které na téhle úrovni nemůžeme dělat. První poločas minus pět, druhý poločas také minus pět, to pro mě není nějaký zásadní problém," řekl Dahl.

"Zbytečnými chybami jsme soupeři nabídli 16 protiútoků, které přinesly hodně inkasovaných branek. Musíme více trénovat a více se soustředit na individuální odpovědnost. Také jsme neproměnili některé šance. Když proti druhému týmu světa nedáte své šance, je to těžké. Zítra potkáme nejlepší tým světa, jde to krok za krokem," dodal norský trenér před soubojem se svými krajankami.

Český tým má na prestižním turnaji možnost změřit síly s třemi z aktuálně pěti nejlepších reprezentací a připravit se na dubnové play-off kvalifikace mistrovství světa proti Švýcarsku. Všichni tři soupeři v Eindhovenu pravidelně získávají na velkých akcích medaile a na rozdíl od Dahlova výběru již mají jistou účast na prosincovém světovém šampionátu.

Přípravný turnaj házenkářek Golden League v Nizozemsku:

Česko - Dánsko 23:33 (13:18)

Sestava a branky Česka: Novotná, Kudláčková - Polášková, Kordovská 3, Andrýsková 5, Šustáčková 2, Šustková, Stříšková 4, Stellnerová 1, Kuxová 1, Franková, Zachová, Kovářová 1, Jeřábková 4, Malá, Cholevová 2.

Nejvíce branek Dánska: Iversenová 7. Rozhodčí: R. Geraets, P. Geraets (oba Niz.). Diváci: 5000.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články