Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

22+12. Pro play-off mají házenkářky i záložní tým

Jistota je jistota. České házenkářky vytvoří před nadcházejícím play-off kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Švýcarsku pro případ komplikací záložní tým z mladých hráček. V klasické nominaci trenéra Jana Bašného je 22 hráček včetně brankářky Petry Kudláčkové, která v posledních týdnech zápolila se zraněním.

Reprezentační brankářka Petra Kudláčková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ludvig Thunman

Původní tým se bude od neděle chystat v Rožnově pod Radhoštěm a v Luhačovicích se pod vedením Kateřiny Hromádkové a Dušana Poloze paralelně bude připravovat záložní výběr 12 hráček. Úvodní utkání se Švýcarkami odehrají Češky 17. dubna v Zubří, venkovní odveta je na programu o tři dny později.

"Záložní tým se bude chystat do našeho odjezdu do Švýcarska. Budou se tam připravovat hráčky, které pracují v našem systému, a některé mladší hráčky, které s námi byly v březnu v Polsku. Ty budou kdykoliv schopné naskočit v případě problémů hráček na kempu v Rožnově," uvedl Bašný.

"Hráčky budou pracovat ve stejných dnech na stejných věcech. Náplň jednotlivých tréninků bude prakticky totožná a i během reprezentačního týdne budou týmy na dálku v intenzivním kontaktu," doplnil Bašný.

Český tým naposledy odehrál soutěžní zápas na prosincovém mistrovství Evropy, kde nepostoupil ze skupiny. V březnu pak Bašného celek testoval formu ve dvou přípravných utkáních s Polskem.

S nominací spokojenost

Kvůli zranění chyběla brankářka Kudláčková, která už je zpět v nominaci, ale její start je nejistý. Ze zdravotních důvodů nadále schází gólmanská jednička Lucie Satrapová. Oproti Euru se do nominace vracejí po zranění Kristýna Mika a Michaela Hrbková s Petrou Tichou, které na šampionát nepustil zaměstnavatel.

"Pokud bude k dispozici Petra Kudláčková, budeme mít k dispozici zkušenější tým než na prosincovém šampionátu. S nominací jsem spokojen. Myslím, že tým je dostatečně silný a kvalitní, aby splnil cíl, který před sebou máme. Je před námi snad vůbec nejdůležitější akce, naším cílem je jasně postup na mistrovství světa," uvedl Bašný.

V nominaci jsou hned čtyři brankářky. "Petra má teď sundanou sádru. Aktuálně je v Česku a další rehabilitaci bude řešit s lékařem národního týmu stejně jako případně ochranné pomůcky, které by jí pomohly. Zda bude moci nastoupit, zatím není jasné. Post brankářky jsme potřebovali pojistit, proto jsme k ní povolali více gólmanek," řekl Bašný.

Nominace:

Brankářky: Petra Kudláčková, Karin Řezáčová, Hana Mučková, Eva Bezpalcová.

Levá křídla: Veronika Malá, Kristýna Mika, Adéla Stříšková.

Levé spojky: Markéta Jeřábková, Kamila Kordovská, Hana Kvášová, Magda Kašpárková.

Střední spojky: Šárka Marčíková, Julie Franková, Petra Maňáková.

Pravé spojky: Markéta Hurychová, Sára Kovářová, Michaela Hrbková, Silvie Polášková.

Pravá křídla: Dominika Zachová, Jana Knedlíková.

Pivotky: Michaela Konečná, Petra Tichá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články