Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Všesokolský slet bude příští rok opět v Edenu, zúčastní se ho na 20 tisíc cvičenců

Stopadesátiletá tradice v moderním hávu. V pořadí již 17. Všesokolský slet chce spojovat lidi napříč generacemi. V pražském Edenu se za rok v červenci představí na 20 tisíc cvičenců.

Pražský Eden bude hostitelským stadionem Všesokolského sletu potřetí v řadě. "Pro slet je to nejlepší stadion," zdůraznila starostka Sokola Hana Moučková.

"Počítáme, že cvičenců bude výrazně víc než v roce 2018, a už teď víme, že překonáme pravděpodobně číslovku 20 000," uvedl místopředseda sletového týmu Marek Tesař.

Do příprav unikátní sportovně kulturní akce se zapojí až 100 000 členů Sokola z celé republiky i zahraničí. "Bude navazovat na tradici, ale chceme, aby slet byl na vyšší úrovni," nastínila Moučková. "Tenhle slet má za cíl spojovat nejen generace, ale celou společnost," dodala.

Náklady na pořádání přesáhnou 150 milionů korun. Na naplnění rozpočtu se podílejí samotní sokolové a také Národní sportovní agentura.

"Stát podporuje řadu akcí nejvyšší úrovně. Je tady MS v hokeji, MS v biatlonu. Pravě proto si myslím, že dává logiku, abychom podpořili akci, která je zaměřená na aktivní přístup 20 tisíc cvičenců," prohlásil předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.

"Není to jen akce samotná, je to dlouhodobá příprava v obcích, jednotách. Lidé sportují, hýbají se, komunikují spolu. Je to ocenění významu sokolského hnutí pro český stát a jeho historii," dodal Šebek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články