Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Obhájce vítězství Johson Masters nezačal dobře, jasně vede Rose

Svátek všech hráčů i fanoušků golfu je tady. Na legendárním hřišti Augusta National se hraje turnaj Masters. Vítězství obhajuje Dustin Johnson, který ale nezačal dobře a první kolo obešel s dvěma ranami nad par. Skvěle naopak první den vyšel Justinu Roseovi, jenž zaznamenal skóre -7 a vede jasně o čtyři rány. 

Dustin Johnson na Masters
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Curtis Compton

Loni v nezvyklém podzimním termínu vyhrál Johnson s rekordním skóre -20, ale nyní se hraje tradičně v dubnu a greeny jsou mnohem tvrdší, a tím pádem těžší.

První hráč světa začal den bogey, po třinácti jamkách se sice dostal na ránu pod par, ale nevyšel mu závěr. Bogey zapsal po šestnáctce a na závěrečné čtyřparové osmnáctce přidal double bogey.

Za Rosem, v minulosti na Masters dvakrát druhým, se o druhou příčku dělí Japonec Hideki Macujama a překvapivě Američan Brian Harman.

Už pět ran ztrácí na děleném čtvrtém místě bývalý vítěz turnaje Patrick Reed. Pod par se v 1. kole dostalo jen dvanáct hráčů.

Je nám líto, video expirovalo.
Masters 2021

Čtyřicetiletý Rose začal bogey a podruhé chyboval na sedmičce, ale pak rozjel koncert. Na osmičce zaznamenal eagle a do konce kola přidal sedm birdie. S 65 ranami vyrovnal své maximum v Augustě.

"Je to parádní, ale první den se turnaj nevyhrává, i když jsem zahrál pětašedesát," je si vědom Rose, který je v čele Masters po prvním kole už počtvrté v kariéře.

Příliš se nedařilo Brysonu DeChambeauovi. Americký ranař skóroval jen jednou a je čtyři rány nad par stejně jako třeba severoirský hráč Rory McIlroy, což stačí na dělené 60. místo. Čerstvý otec Španěl Jon Rahm obešel úvodní osmnáctku v paru a zatím je třináctý.

Turnaj začal tradičními slavnostními odpaly legend. První poslal míč do hry trojnásobný šampion Jihoafričan Gary Player a po něm s šesti tituly rekordman Masters Američan Jack Nicklaus.

"To nejtěžší mám za sebou," vtipkoval jednaosmdesátiletý "Zlatý medvěd" Nicklaus poté, co se sehnul a připravil míček k ráně.

Třetím čestným startujícím byl Američan Lee Elder, který se stal v roce 1975 prvním účastníkem Masters černé pleti. Vzhledem k špatné mobilitě ale neodpaloval.

Je nám líto, video expirovalo.
Rose vede po 1. kole Masters

Masters (par 72, dotace 11,5 mil. dolarů) - po 1. kole:

1. Rose (Angl.) 65 ran, 2. Harman (USA) a Macujama (Jap.) oba 69, 4. Bezuidenhout (JAR), Reed, Simpson a Zalatoris (všichni USA) všichni 70, 8. Hatton (Angl.), Kim Si-u (Korea), Spieth, Kokrak (oba USA) a Lowry (Irsko) všichni 71.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články