Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Woods se drží těsně za favority, na Masters ztrácí jedinou ránu

Pětice golfistů je po druhém kole v čele turnaje Masters, jeden jim dýchá na záda. Tiger Woods, který Masters dokázal čtyřikrát vyhrát, ztrácí na vedení pouze jednu ránu. Ze hry už je naopak světová jednička Justin Rose.

Tiger Woods
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Curtis Compton

O první místo se dělí vítězové turnajů kategorie major Francesco Molinari z Itálie, Jihoafričan Louis Oosthuizen, Brooks Koepka z USA a Australané Jason Day a Adam Scott. Všichni mají v polovině bojů o slavné zelené sako sedm ran pod par.

Čtyřnásobný vítěz Masters Woods na první devítce druhého kola zahrál tři birdie a dvě bogey a na druhé už nechyboval. Po jeho dlouhém patu do birdie na jedenáctce fanoušci křičeli nadšením a v rozletu Woodse nezastavila ani krátká pauza kvůli bouřkové výstraze. Proměnil poté na dvanáctce pat do birdie a další dvě přidal na čtrnáctce a patnáctce. "Hrál jsem trpělivě a rány kontroloval," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Woods není daleko vedení na Masters

Už v minulé sezoně ukázal, že je po operacích zad zpět ve formě a může myslet na patnáctý major titul. "Jsem na majoru potřetí ve hře (o titul), což je fajn," usmíval se Woods, loni šestý na British Open a druhý na PGA Championship. Major naposledy vyhrál před jedenácti lety a na Masters by se mohl radovat poprvé od roku 2005.

Obhájce titulu Američan Patrick Reed má celkově ránu pod par a je na děleném 29. místě. Cutem naopak neprošel favorizovaný Justin Rose. Angličan je druhou světovou jedničkou za dvacet let, která se v Augustě do závěrečných bojů nedostala.

Masters, golfový turnaj kategorie major v Augustě (par 72, dotace 11 milionů dolarů) - po 2. kole:

1. F. Molinari (It.) 137 (70+67), Day 137 (70+67), Scott (oba Austr.) 137 (69+68), Koepka (USA) 137 (66+71) a Oosthuizen (JAR), 6. Woods 138 (70+68), D. Johnson 138 (68+70), Schauffele (všichni USA) 138 (73+65) a Harding (JAR) 138 (69+69). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články