Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Začíná golfové Masters. Kdo získá zelené sako tentokrát?

Golfový svět má před sebou tradiční svátek. V americké Augustě se rozehraje prestižní Masters, první ze čtyř majorů, jehož vítěz získá speciální zelené sako. Přímé přenosy můžete sledovat na programu ČT sport a na webu ctsport.cz od středy do neděle. Úvodní přenos sledujte ve středu od 21 hodin na webu a od 21:45 také na ČT sport.

Golfové Masters
zdroj: Reuters autor: MIKE SEGAR

K hlavním favoritům bude v Augustě patřit Dustin Johnson, Rory McIlroy, Justin Rose nebo Jon Rahm. Loni zde vyhrál Patrick Reed o jedinou ránu před Rickiem Fowlerem s celkovým skóre -15 a poprvé v kariéře si tak oblékl zelené sako pro vítěze.

Skvělou reklamu na Masters udělal Kanaďan Corey Conner. Turnaj v texaském San Antoniu začal jako kvalifikant a jako 196. muž světového žebříčku nečekaně získal první titul v kariéře. A tím se na poslední chvíli kvalifikoval na slavný turnaj v Augustě. Ta má za sebou i první oficiální tréninky.

"Vyhrát Masters. Každý hráč, který tu dnes je, by chtěl mít tuhle položku v životopise. Třeba já jsem na tento krok v kariéře připravený. A proč by to nemělo být tady?" uvedl Marc Leishman, šestý hráč světového žebříčku.

"V devadesátých letech jsem viděl Masters. A od té doby jsem toužil stát se profesionálním golfistou. A třeba se sem někdy podívat. Jsem tu poněkolikáté, a pořád je to skvělý pocit," zasnil se Rafael Cabrera Bello, 35. hráč světového žebříčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Favoritem Masters je golfová jednička Rose

Hlavní zprávy

Nejčtenější články