Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z Čechů se na Czech Masters dostal pod par jen Zuska

Na hřišti Albatross u Vysokého Újezdu začal devátý ročník golfového turnaje Czech Masters. Jako v minulých letech se příliš nechybuje, z Čechů ale zahrál pod normu hřiště jen Jiří Zuska, který se dělí o 72. místo. Druhý den Czech Masters můžete sledovat v pátek na ČT Sport a ČT sport Plus od 12:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Masters vede Välimäki

Vede Fin Sami Välimäki. Především se mu dařily přihrávky na green, díky nimž pohodlně puttoval. S 63 údery vyrovnal rekord hřiště, který vloni stanovil Gavin Green z Malajsie, a má náskok dvou ran na nejbližší soupeře Todda Clementse, Nicolaie Hojgaarda, Rjo Hisacuneho, Maximiliana Schmitta a Alexandera Björka.

Zuska zaznamenal tři birdie a dvě bogey a hřiště obešel se stejným výsledkem jako například hvězdný Angličan Luke Donald, bývalá světová jednička a současný kapitán evropského rydercupového týmu. Stejně tak 71 úderů zahráli rovněž obhájce loňského prvenství Němec Maximilian Kieffer či bývalí vítězové British Open Ital Francesco Molinari a Pádraig Harrington s Shanem Lowrym z Irska.

"Moc mi to tam dneska nepadalo. Šance určitě byly, na první devítce jsem jich měl dost, ale bohužel jsem je nevyužil. S tím se ale nedá nic moc dělat. Takové dny občas jsou a doufám, že zítra to bude lepší," citoval Zusku server golfextra.cz

Nikdo jiný z osmičky domácích golfistů nepokořil par hřiště (72). O jeden úder zaostal za normou Šimon Zach, ale stačí mu to jen na dělené 118. místo.

Podnik nejvyšší evropské série DP World Tour má poprvé dotaci dva miliony dolarů (asi 44 miliony korun).

Výsledky golfového turnaje Czech Masters evropské série DP World Tour

1. Välimäki (Fin.) 63, 2. Hisacune (Jap.), Schmitt (Něm.), Björk (Švéd.), Höjgaard (Dán.) a Clements (Angl.) 65, ...72. Zuska 71, 118. Zach 73, 132. Klein (am.), Kořínek a Tomi (am.) 74, 146. Cafourek a Mrůzek 76, 151. Hejlek (am.) 77.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články