Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Woodsův ex-caddie nebude za rasistickou urážku potrestán

Šanghaj - Za rasistickou urážku Tigera Woodse jeho někdejšímu nosiči holí Stevu Williamsovi žádný trest nehrozí. Skandál, o který se novozélandský caddie postaral na pátečním slavnostním večeru v Šanghaji, řešili šéfové amerického seriálu PGA Tim Finchem a evropského okruhu George O'Grady. Ve společném prohlášení pak Williamsův výrok odsoudili, ale trestat ho nebudou.

Tiger Woods
zdroj: AP autor: David J. Phillip

Williams na galavečeru v odlehčené atmosféře při přebírání ceny mluvil o Woodsovi jako o "černém debilovi", čímž vyvolal značný poprask. "V našem ani žádném jiném sportu není místo pro žádné projevy rasismu. Poznámky Steva Williamse považujeme za nepřijatelné v jakémkoli kontextu. Bereme na vědomí, že se omluvil, a věříme, že se něco takového nebude opakovat. Tímto považujeme záležitost za uzavřenou," píše se v prohlášení.

Williams v pátek obdržel cenu za ironii roku, kterou si vysloužil za televizní rozhovor po srpnovém turnaji PGA v Akronu, kde pomohl k triumfu Australanovi Adamu Scottovi. V interview to označil za největší úspěch v životě, přestože předtím asistoval Woodsovi u třinácti výher na turnajích kategorie major.

"Mým cílem bylo si hlavně rýpnout do toho černého debila," uvedl po převzetí ceny. Večírek pro nosiče holí, hráče, funkcionáře a novináře byl neformální s tím, že vše řečené je mimo záznam, přesto se Williamsova slova následně objevila v britských bulvárech.

Novozélanďan se ihned poté omluvil. "Bylo to myšlené jako legrace. Omlouvám se za to, co jsem řekl," uvedl s tím, že jeho poznámka rozhodně neměla rasistický podtext. Woods se letos rozešel s Williamsem po dvanáctileté spolupráci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články