Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Woods začal Masters dobře, zahrál jednu ránu pod par. Vede Im Song-če

Na hřišti v americké Augustě začal první major golfové sezony. Masters se účastní po dlouhé pauze, kterou měl po vážné autohavárii, také pětinásobný držitel zeleného saka pro vítěze tohoto legendárního turnaje Tiger Woods. První osmnáctku obešel s bilancí rány pod par a je na děleném desátém místě. V čele je korejský golfista Im Song-če s pěti ranami pod par. Druhé kolo můžete sledovat od 21 hodin na ČT sport Plus a později i na ČT sport.

Je nám líto, video expirovalo.
Nejsledovanější hráč Masters Woods je po úvodu desátý

Im Song-če si k výsledku 67 ran pomohl mimo jiné i eaglem na pětiparové třináctce. O ránu za ním je druhý Australan Cameron Smith, který se s Korejcem předloni dělil na Masters o druhé místo. Na třetí příčce jsou světová jednička Scottie Scheffler z USA, vítězové Masters Angličan Danny Willett (2016) a Američan Dustin Johnson (2020) a Chilan Joaquín Niemann.

Nejsledovanějším mužem úvodního dne ale byl Woods, který hrál první soutěžní kolo po 508 dnech. Pětinásobný šampion z Augusty zapsal tři birdie a dvě bogey. "Tohle místo je elektrizující," řekl Woods který se cestou z hřiště usmíval. "Tohle jsme tady dva roky kvůli covidu nezažili, patroni (diváci) jsou úžasní a nabíjejí nás energií na každém kroku," dodal.

Woods loni v únoru málem přišel po autonehodě o pravou nohu, ale v Augustě na něm nebylo znát žádné omezení. Na první devítce měl birdie na šestce, kde málem trefil eso, a bogey na osmičce. Na druhé devítce zapsal birdie na třináctce a bogey o jamku později a pod par za kolo se dostal na tříparové šestnáctce, na které poslal do jamky k nadšení fanoušků pat z devíti metrů.

"Skončil jsem v červených číslech a to je pozitivní. Do konce nás ale ještě čeká hodně dlouhá cesta, hodně ran," řekl bývalý první hráč světa a doplnil: "Jsem rozlámaný, jak jsem čekal."

Obhájce titulu Japonec Hideki Macujama začal v paru a je na děleném 19. místě. Severoirský hráč Rory McIlroy má ránu nad par, což zatím stačí na dělenou 31. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články