Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Vstup do PGA Championship vyšel nejlépe Johnsonovi

Kohler (USA) - Americký golfista Dustin Johnson využil dobrých podmínek, nastřílel 66 ran a po prvním kole vede se skóre -6 poslední major sezony. Favorizovaní Rory McIlroy a Jordan Spieth si zapsali v silném větru shodně -1 a dělí se o 24. místo.

Dustin Johnson
zdroj: AP autor: David Davies

Johnson vyšel na hřiště ve Whistling Straits plné bunkerů dopoledne, kdy ještě tolik nefoukalo a zahrál eagle na pětiparové šestnáctce, k tomu přidal pět birdie a jen jedno bogey. "Odvedl jsem skvělou práci a byl trpělivý," pochvaloval si. Na druhém místě je o jednu ránu Švéd David Lingmerth, který i v silném větru odvedl kolo se šesti birdie a jedním bogey. Na děleném třetím je o další ránu zpět osm hráčů včetně Američana Matta Kuchara a Australana Jasona Daye.

Nejsledovanějšími hráči byli světová jednička a dvojka - obhájce titulu McIlroy a letošní vítěz Masters a US Open Spieth. Oba šli po hřišti spolu a divákům předvedli několik skvělých ran, ale také párkrát chybovali a museli se zachraňovat. "Bylo to solidní golfové kolo. Každý výsledek pod par byl v odpoledních podmínkách slušný," zhodnotil svých 71 ran McIlroy, který hraje poprvé po zranění kotníku.

McIlroy předvedl skvělou ránu na pětiparové pětce, na které poslal přihrávku vedle greenu na kraj vody. Vyroloval si pravou nohavici, míč poslal kousek od jamky a zahrál par. "Snažil jsem se jen o to, abych se moc nenamočil," vtipkoval a doplnil: "Musel jsem to hrát dost silově a měl jsem štěstí, že jsem z toho vyvázl bez ztráty."

Dvaadvacetiletý Spieth zvládl prvních deset jamek v paru a pak udělal bogey. Na dvanáctce si ale pomohl k birdie chip-inem, krátkou přihrávkou zpoza greenu, která skončila v jamce, a další přidal na šestnáctce. "Jsem rád, že jsem se dostal pod par a udržel se v turnaji, ve hře o místa nejvyšší," řekl Jordan.

Čtyřnásobný vítěz turnaje Tiger Woods zahrál tři rány nad par a ve druhém kole bude bojovat, aby prošel cutem. To se mu na předchozích dvou majorech US Open a British Open nepovedlo. "Míček jsem trefoval dobře, ale patování nebylo nic moc, snad nejhorší za hodně dlouhou dobu," řekl Woods. V paru obešli úvodní osmnáctku další z favoritů, dvojnásobný vítěz Masters Bubba Watson i pětinásobný vítěz majoru Phil Mickelson.

Golfový turnaj kategorie major PGA Championship v americkém Whistling Straits (par 72, dotace 10 mil. dolarů) - po 1. kole:

1. D. Johnson (USA) 66, 2. Lingmerth (Švéd.) 67, 3. Henley, Kuchar, English, Holmes, Piercy (všichni USA), Day, Jones (oba Austr.), Lee (N. Zéland) všichni 68.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články