Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velký den měl američan Mickelson na golfovém US Open

Pebble Beach (USA) - Nejlepší druhé kolo na golfovém US Open a výrazného posunutí z 66. místa na druhou pozici zaznamenal Američan Phil Mickelson. Hřiště v americkém Pebble Beach zvládl na 66 ran a s pěti ranami pod par zaútočil na mistrovský titul i na pozici světové jedničky. V polovině turnaje je před ním jen o dvě rány lepší Graeme McDowell ze Severního Irska. Na děleném šestém místě se drží Alex Čejka, rodák z Mariánských Lázní s německým pasem.

Mickelson, jež v prvním kole zahrál sotva průměrných 75 ran, začal druhý den skvěle. Z prvních osmi jamek vytěžil pět birdie a nakonec dosáhl druhého nejlepšího výsledku na tomto turnaji. Ještě o ránu méně zahrál ve svém nejlepším roce 2000 Tiger Woods. I on se proti čtvrtku o dvě rány zlepšil a posunul se na 26. místo. Je pět ran za Mickelsonem a jejich boj o pozici světové jedničky je dál zcela otevřený.

Výborně pokračuje i Alex Čejka, který si účast na turnaji musel vybojovat v kvalifikaci. Zahrál jednu ránu nad par, ale při těžkých podmínkách při silném větru i to stačilo k tomu, aby do druhé poloviny turnaje vstupoval ze šestého místa. A mohl na tom být ještě lépe, kdyby na deváté jamce nezahrál dvě rány nad par.

Zopakovat výkon z prvního dne nedokázalo ani vedoucí trio a Micheel, Casey i De Jong se ve výsledkové listině propadli. Pod par hřiště, který byl 149 ran, se dostalo pouze deset hráčů - zůstali například Američané Scott, Ogilvy a Lehman i Španěl Jimenez.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články