Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Ve Vysokém Újezdu startuje Czech Masters s Gallacherem či Donaldsonem

Vysoký Újezd - Domácí fanoušci golfu mají před sebou sváteční dny. Do České republiky opět zavítá turnaj Evropské Tour. Czech Masters je předposlední akcí, na níž hráči mohou sbírat body do žebříčku pro rydercupový tým starého kontinentu. Mnoho práce před sebou má i promotér Czech Masters Petr Dědek, který prozradil, že bude držet palce Skotovi Stephenu Gallacherovi. Celý turnaj sledujte na programu ČT sport a našem webu, startuje se dnes v 11:00, program budeme vysílat až do jeho skončení v neděli 24. srpna.

Stephen Gallacher
zdroj: ČTK/AP

"Tento turnaj série European Tour je těžké dostat do České republiky, nám se to však podařilo. Zavítá sem už potřetí a je to právě dvacet let, kdy tu byl poprvé. Jsem rád, že se nám ho sem podařilo vrátit," pochvaluje si Dědek.

Hrát se bude na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu, který leží nedaleko západní hranice Prahy. "Naše volba byla jednoznačně pro Albatross. Hřiště je blízko letišti, centru, je v úžasném stavu. Podle prvních hlasů hráčů a funkcionářů European Tour máme samá slova chvály. Takže jsme připraveni na turnaj."

Na hřišti bude nejsledovanějším mužem Jamie Donaldson. Velšan momentálně figuruje na pátém místě pořadí, jež je sestavováno podle prémií získaných na European PGA Tour. Donaldson má možnost se po turnaji ve Vysokém Újezdu a posléze v Itálii dostat na postupové místo před Španěla Garcíu.

Ten se do Česka společně s vedoucí trojicí nechystá. Druhým zajímavým mužem je Skot Stephen Gallacher. Na Ryder Cup se přes evropské pořadí už dostat nemůže, ale úspěchy z  Real Masters a Italian Open by mu mohly pomoci k dostatku bodů do pořadí světového.

"Přál bych vítězství Gallacherovi. Znamenalo by to pro něj postup na Ryder Cup a určitě by se rád do České republiky vracel. Už teď na ní má dobré vzpomínky, vyhrál tu turnaj Challange Tour na Karlštejně, takže se na něj těším a držím mu palce," říká Dědek.

Stephen Gallacher

"Je to normální týden a žádný tlak si nesmíte připouštět. Snažím se vyhrát turnaj jako každý jiný. Nominace na Ryder Cup je závislá na tom, že hrajete dobře, takže musíme hrát dobře všude. Mám na Česko skvělé vzpomínky a doufám, že budu hrát dobře i tady a teď."

Ve hře bude také devět domácích golfistů. V nejlepší formě momentálně hraje Stanislav Matuš, který má za sebou v Norsku a Finsku turnaje Challenge Tour. Na obou prošel cutem. Ve Finsku zaznamenal svůj nejlepší výsledek v kariéře - 23. místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články