Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Valspar Championship ovládl John Senden

Palm Harbor (USA) – Dvě kola vévodil pořadí Valspar Championship Američan Robert Garrigus, poslední den se mu však hrubě nepodařil a propadl se v žebříčku až na dělené čtvrté místo. Druhé vítězství na okruhu po téměř osmi letech si tak zajistil australský golfista John Senden. Dvaačtyřicetiletý hráč měl skóre sedm úderů pod par a o jednu ránu porazil druhého Kevina Na z USA.

Je nám líto, video expirovalo.
PGA Tour 2014

V nedělních velmi obtížných povětrnostních podmínkách Sendenovi na vítězství stačilo 70 ran. Třetí místo obsadil Scott Langley. Vůbec se nedařilo Johnu Dalymu, který zahrál "mimořádných" +19, což je jeho nejhorší výsledek v profesionální kariéře. Cutem neprošli ani další favorité - Ernie Els nebo Louis Oosthuizen.

Senden rozhodl o svém vítězství v závěru finálového kola. Na nejtěžších třech jamkách hřiště, tzv. Hadí díře, zahrál birdie na jamkách 16 a 17 a výhru pečetil parem. "Tohle je moje největší výhra v kariéře. Raději si ani nezapnu telefon, protože tam budu mít čtyři tisíce vzkazů," smál se Senden s trofejí v ruce.

Na okruhu PGA se poprvé radoval z vítězství v roce 2006, kdy ovládl Deere Classic. "To byl hodně výjimečný triumf, protože byl první, ale tady byli mnohem kvalitnější hráči," dodal. Senden, který v minulosti skončil na hřišti v Innisbrook dvakrát druhý, inkasoval 1,026 milionu dolarů a kvalifikoval se na Masters. "Na to jsem při hře nemyslel, soustředil jsem se na techniku úderů a vyšlo to," řekl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články