Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

US Open vede kvarteto hráčů, obhájce titulu je už mimo hru

Erin (USA) – Průběh druhého majoru sezony US Open má mírně překvapivý průběh. Poprvé od zavedení žebříčku v roce 1986 nepokračuje v turnaji nikdo z první trojice světového pořadí. Po druhém kole se o vedení dělí čtveřice hráčů.

Paul Casey
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Shodně 137 ran zahráli Britové Paul Casey a Tommy Fleetwood a také Američané Brian Harman a Brooks Koepka. Po prvním dnu vedoucí Rickie Fowler následuje o jediný úder zpět na děleném pátém místě.

Do druhé části turnaje se nekvalifikoval obhájce prvenství a světová jednička Dustin Johnson rovněž z USA. A cutem na obávaném hřišti Erin Hills neprošli ani Rory McIlroy ze Severního Irska a Australan Jason Day.

V čele navzdory triple bogey

Po čtvrtku druhý Casey se vyhoupl do čela výsledkové listiny, ačkoliv se v pátek dopustil triple bogey, poté co na pětiparu číslo 14 dostal míček do jamky až osmou ránou. Do hry se ale vrátil skvělou sérií pěti birdie a kolo zachránil na skóre -1. "Ne vždy si člověk užije golfové kolo s osmičkou ve skórkartě, ale já jsem docela šťastný člověk. Bylo to trochu jak na horské dráze," řekl Casey.

Všichni jeho společníci z vedoucího kvarteta zvládli druhé kolo o ránu lépe. Fowlerův čtvrteční výsledek, 65 ran, zopakovali v pátečním programu čtvrtý muž světového žebříčku Hideki Macujama z Japonska, který se dělí o osmé místo, a Američan Chez Reavie (13.).

Je nám líto, video expirovalo.
Na US Open neprošli cutem Day, Johnson ani McIlroy

Johnsonovi, který se v pondělí stal otcem druhého syna, chyběly k postupu tři rány, McIlroyovi po zranění žeber ještě o jednu víc a Day patřil s výsledkem 154 úderů k nejhorším vůbec. Na majoru neprošel cutem naposledy v roce 2012 při PGA Championship.

"Mně, Rorymu i Jasonovi tohle hřiště sedí. Ale jak známo, golf je jednoduše o patování. Já dobře drajvoval, nemohl jsem pálit výš, ale na greenu jsem se trápil, prostě jsem nedostal míček dost rychle do jamky. Je to mrzuté, ale nehodlám se tím trápit. Cítím, že hraju dobrý golf," konstatoval Johnson.

Mimo hru jsou například také britský olympijský vítěz Justin Rose či stříbrný z Ria a vítěz British Open Henrik Stenson ze Švédska. Šampion dubnového Masters Sergio García ze Španělska naopak může pomýšlet na druhý triumf z majoru v kariéře, protože se dělí o 19. místo s mankem čtyř ran na lídry.

Výsledky golfového US Open – po 2. kole:

1. Casey 137 (66+71), Fleetwood (oba Brit.) 137 (67+70), Harman 137 (67+70) a Koepka 137 (67+70), 5. Fowler 138 (65+73), Lovemark 139 (69+69) a Holmes (všichni USA) 138 (69+69).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články