Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Titul z golfového Czech Masters si odváží Jihoafričan Porteous

Vysoký Újezd (Berounsko) – Jihoafričan Haydn Porteous se stal vítězem golfového turnaje Czech Masters. Na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu vyhrál se skóre -13 o ránu před Angličanem Leem Slatterym. Nikdo z šestnácti českých golfistů neprošel cutem.

Golfový turnaj PGA v Kalifornii
zdroj: ČT sport

Třiadvacetiletý Porteous vstupoval do posledního kola druhý s odstupem dvou ran za Slatterym. Ve finále ale nasázel šest birdie a zapsal tři bogey. Angličan naopak více chyboval a o šanci vynutit si play-off přišel na závěrečné osmnácté jamce poté, co poslal přihrávku mimo green.

"Prožil jsem osm devět vyprahlých měsíců a jen pomalu se dostával znovu do formy," řekl Porteous. "Musel jsem se zase najít a začít dělat věci normálně a bez přemýšlení, což jsem snad už dokázal. Z výhry jsem nadšený," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Porteous je novým vítězem golfového Czech Masters

Z hvězd se nejvíce dařilo bývalé světové jedničce Lee Westwoodovi. Angličan se díky vydařené neděli (-4) posunul na dělené deváté místo. Naopak další někdejší nejlepší hráč světa Němec Martin Kaymer neprošel cutem.

Nedařilo se ani předloňskému vítězi a loni druhému Thomasi Pietersovi. Belgičan v závěrečném kole po šesti patech na osmičce vzteky zlomil hůl a závěrečných deset jamek musel patovat železy. S celkovým skóre +11 skončil na 66. místě. Z domácích hráčů dopadli nejlépe Filip Mrůzek a Aleš Kořínek, kteří se dělili o 70. místo.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články